onsdag 2 maj 2012

PorlandeIbland önskar jag att man kunde lägga på ljud på bilder. Detta härliga ljud när vatten rinner och porlar är musik i mina öron. Vad tycker ni om vatten som rinner och porlar? Har ni upplevt skillnaden att gå på promenad och att gå på PROMENAD med era SINNEN och NÄRVARO? Livet och naturen ter sig så mycket vackrare när jag är närvarande och promenaden blir mycket mer energipåfyllande om jag är just närvarande i stunden. Nu vet jag att många av er är just sådana som jag att ni är i stunden och njuter med era sinnen. Precis som vi upptäckte att många av oss är just högkänsliga personer. 

Jag kan känna ett beroende av sådana här stunder som när jag satt intill detta härliga vatten och lyssnade på ljudet av vattnets rörelse. Jag kan inte få nog av denna känsla som stunden skapar i mig. Jag har aldrig riktigt upplevt detta beroende kring motion. Att jag måste röra på mig för att må bra. Men jag kan ana hur det känns för jag är beroende av att få uppleva naturupplevelser som denna. 

Idag ska jag försöka fixa så bilen blir lagad och besiktad sedan ska jag upp en tidig morgon  framöver och ta foton på gryningen med kaffetermos med mig. 

Ha en skön dag och glöm inte att ANDAS


12 kommentarer:

Gabby sa...

Hej!
Hittade just till din blogg genom din kommentar hos Carolina och kände bara hur jag tyckte om den på en gång.
Speciellt spratt det nog till lite i hjärtat när jag såg att en del av er är högkänsliga personer, precis som jag är, och jag blev så glad att hitta till fler som mig!
Ljudet av vatten är något som jag verkligen njuter av, en av de få saker som verkligen kan få mig att känna ett inre lugn, vare sig det gäller att sitta på stranden, gå förbi porlande bäckar, höra hur det smattrar mot rutan eller känna hur regnet friskar upp mig när jag tar en promenad i regnet.
Hoppas du får en fin dag!

jeanettish.blogspot.com sa...

jag går runt sjön på morgonen. ibland går jag nära så jag kan höra en liten bäck porla.
vatten är lugn för mig - som i en sjö. men också påminnande om livets möjligheter. speciellt ett stort öppet hav.
kram och ♥

Anonym sa...

Ja, porlande vatten är fantastiskt.

Särskilt minns jag en resa till Dalarna och Sälen sommaren 2006. Jag hade just fått ett missfall och var inte på topp.

Vi tog en tripp till Njupeskärs naturreservat med ett fantastisktvattenfall och porlande Bäck. En plats som varmt kan rekommenderas.på denna semester paddlade vi kanot på Klarälven också, och vi såg uttrar och andra djur. Vilken fantastisk resa! Och väldigt billig dessutom :-)

Ja, att vara i naturen med hela ditt väsen är en upplevelse. Så underbart det låter med tidiga morgnar med termos! Ser fram emot dina bilder!

Kram du fina, Goa och kloka

Marie-Louise Nilsson sa...

Välkommen hit Gabby, och ja nu har du nog hittat rätt för jag och fler av mina läsare är just högkänsliga har vi kommit till insikt om. Härligt att vatten i alla dess former bidrar till njutning även för dig.

Ni andra godingar är för underbara med era kommentarer. Och det där måste jag nästan kolla upp Njupeskärs naturreservat. Kram på er.

MyStory sa...

Jag älskar också ljudet av porlande vatten! Att lyssna på smattrande regn är underbart det med. Jag bor bara några meter från en stor sjö så jag ser ofta vatten. Fast just nu är det fruset vatten ;-)
Kram

Ninja sa...

Jag gillar porlande vatten, men mest gillar jag vågornas brus vid en strand....

Livskrafter sa...

ja ibland skulle det vara ljuvligt med ljudbilder så man kunde dela med sig av alla meditativa ljud

Och att fånga gryningen på bild är MAGI av sällan skådat slag.
ha en fin kväll kram kram

Byronesse sa...

Ja, porlande vatten, fåglar som drillar, prassel i löven, dofterna från jorden, färgerna i allt är många gånger anledningen till att jag går ut...inte själva promenaden. Det är återhämtning för mig, lugn, ro, tillbaka till basen för mitt liv liksom... Jag har särskilda minnen av just porlande vatten från en vandring i Norge som var ganska ansträngande. Att då och då komma fram till en iskall fjällbäck med färskt och forsande smältvatten, är en lycka och rikedom som ingen annan, för just då finns det inget man hellre vill ha:-)

Kram fina du!
Emma

Lilla Kullan sa...

Hur hittade du kommentarsfältet? Jag ser då inget. Fick gå bakom och titta. Kram Stina

Marie-Louise Nilsson sa...

Lilla Kullan, kommentarerna kommer fram när du trycker på din inläggsrubrik. Så ska det ju inte vara, förstår inte varför det är så. Men så gjorde jag nu och gick in och kommenterade hos dig igen. Kram

Lilla Kullan sa...

Nu gick det. Jag fick ändra i HTML-koden. Inte konstigt man snart får en hjärnblödning.

Men du gumman. Den där bilden gillar jag och så skriver du så fint.
Kram från en kulla som höll på att bränna datorn.;-) Puss

Anna sa...

Vad härligt det låter att ge sig ut en tidig morgon med kaffe och kamera.
Ska försöka få till det en dag jag också...