lördag 5 maj 2012

MedkänslaJag har gjort mindfulnessövningen om självempati av Maria Helander här på morgonen. Om ni inte har provat den, så gör det. Ni hittar länken under fliken andningsankaret här ovan. Övningen ger mig ett lugn och en varm känsla om mig själv som jag bär med mig under dagen. Läser boken "Drunkna inte i  dina känslor" nu och det är berörande. Det är som att läsa om mig själv, som om de har skrivit boken om mig. Häftig känsla som ger mig förståelse för hur jag har kämpat i min barndom, ungdom och som vuxen med att hitta mitt sätt att leva i livet. Jag ska återkomma till boken mer i detalj när jag läst ut den. 

Jag ska fortsätta att ge mig själv värme idag genom att åka och hälsa på en människa som jag aldrig träffat förut men som har börjat betyda mycket för mig genom att vi har haft daglig kontakt under en längre tid. Detta ger jag mig för att jag tror att jag kommer må bra av detta möte.

Igår när jag var ute vid Mälaren hittade jag en utomhuskyrka vid sjön. Bilden här ovan är en bild därifrån. Jag funderade en stund på hur viktigt det är att hitta sin plats för återhämtning, meditation och att finna tystnaden så den inre rösten blir tydlig. Har ni en sådan plats? Denna plats var väldigt fin och harmonisk, jag kan tänka mig att många har denna plats som en plats att åka till och finna sig själv en liten stund. Jag har en plats i mitt hem, men jag vet inte om det är min "plats" egentligen. Jag tror jag kan hitta en bättre plats. Jag ska söka efter den... 

Ta hand om Er och glöm inte att Andas

7 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Toppen säger jag om att boken ger dig lite aha-upplevelser kanske. Att du känner igen dig. Hoppas du får en fin och givande dag av ditt besök.

Jag har nog flera platser som ger mig lugn och ro men hemmet och miljön ute är bäst för mig tror jag.

Kram Ann-Louise

Lilla Kullan sa...

Hoppas att du får en riktigt trevlig dag idag.:-) Kram Stina

Ninja sa...

Önskar dig en trevlig dag och ett lyckat möte...

MyStory sa...

Hoppas du blev nöjd med mötet. Jag känner mig dränerad på energi. Det har snöat hela dagen. Sitter och kurar i soffan och har tänt en massa ljus :-)
Kram

Anonym sa...

Låter härligt att träffa en nätvän i verkliga livet. Jag har en bästa vän som jag lärt känna via nätet. Vi chattar, facebookar mm varje dag sedan mer än 11/2år. Vi har träffats en gång, men vi hoppas det blir flera :-)

Hoppas ni hade ett fint möte.

Skönt att du har medkänsla med dig själv. Det bör vi ha. Acceptera och ta till oss oss själva som vi är. Med resurser, fördelar, nackdelar och brister. Det är ju allt detta som gör oss till det vi är.

Stor kram fina, vackra, kloka Du

Ninja sa...

Jag har tillgång till fritidshus där jag kan återhämta mig....

Kvinna i medelålderns tid sa...

Mitt hem är en sådan plats samtidigt som det stressar mig lite ibland. Men det har positiva energier. Har inte varit i cybervärlden på ett par dagar och det är också skönt. Det är förknippat med jobbet nämligen, att sitta vid datorn. Kändes dock viktigt att titta in här i dag eftersom din blog är en plats där eftertanke skapas hos mig. Hoppas ditt möte föll väl ut. Kram