torsdag 24 maj 2012

Ljuvligheter Och Verktyg
God morgon mina vänner. Jag vaknar, går ut på balkongen och super in den friska morgonluften. Jag står länge och ser hur människor rör sig i sina liv. Vissa på väg till dagis med sina barn och senare arbete medan vissa är på väg till lekparken eller på promenad med sina hundar. Glada tillrop och skutt från hundar som möter kompishundar, barn i lätta sommarkläder som ler för här ska lekas. Livet är lätt och härligt. Jag står länge i min förundran över hur vackert det är nu, jag ser ut över nejden och inser att jag längtar ut med kameran. Jag ser att syrenen slagit ut och funderar över hur härligt det blir att sjunka in i en fotostund med dessa ljuvligheter som motiv. Jag gör sakta i ordning min frukost och sätter mig och njuter av den i stilla tystnad på balkongen. Jag störst inte av ljuden som gör att livet pågår utanför min oas. Jag lever och känner min andning. 

Jag förbereder mig i mitt sinne för en 70 årsfest i eftermiddag hos min lilla mamma. Hur ska jag möta dagen så jag får ut det bästa av den? Jag planerar så jag får vila, sinnesro innan eftermiddagen. Jag avstyr aktiviteter som annars skulle ha gjort att jag redan var trött av intryck när eftermiddagen kommer. 

Jag har för första gången ett verktyg, jag kan hantera mitt liv utifrån mina behov. Jag förundras över vilken resa jag har gjort. Alla dessa år som jag bara känt mig annorlunda, trött och tråkig. Ofta en känsla av utanförskap och ensamhet. Idag förstår jag varför och jag kan planera utifrån det. Jag känner mig själv i mycket högre utsträckning idag än bara för några år sedan. Då insåg jag mina behov men förstod inte varför så därför glömde jag dessa lätt när stressen och vardagen rullade på och jag hamnade återigen i en nedåtgående spiral. 

Nu för första gången känns det som jag har förutsättningar att ge mig det jag behöver och samtidigt med planering fungera i sammanhang och arbete. Jag är glad!

Ta hand om Er och glöm inte att Andas


7 kommentarer:

Anonym sa...

Så stark man blir när man har insikt, förståelse och acceptans om sig själv och sitt sätt att vara!
Härligt att du är där nu vännen.

Önskar dig en fin dag, och en härlig 70-årsuppvaktning för lilla mamsen.

Kram vännen

Felicia sa...

Låter underbart att du kommit så långt. Men det typiska är att hela livet är något man måste kämpa sig igenom!
Du fick mig åter igen en varm känsla genom hela kroppen när jag läste det du skrivit.
Sköt om dig.

Byronesse sa...

Vad glad jag blir av att läsa ditt inlägg idag! Vilken resa du gjort och gör! Tänk att med förståelsen kommer så oändligt mycket styrka, mod och tålamod. Det är gott!

Kramar/Emma

Monica sa...

Tänk så klok du är och vilken "resa" du gjort! Fortsätt på din underbara inre resa och var rädd om dig!
Kram och vink från mig.

En Vacker Vardag ♥ sa...

Låter härligt att du kommit så långt på din resa och hittat massa verktyg att använda dig av:)
Hoppas du hade en trevlig em!!

Kram Lotta

jeanettish.blogspot.com sa...

vilken ljuvlig läsning!
och att undervisa vuxna sen i höst kommer att bli kanon för dig :)
om du nu väljer det alltså.
du är verkligen berömmansvärd som man säger här i daschlann.
jag kommer ingen vart med mitt mående. magen, värmen, övervikten...
men jag har goda dagar :)
kram och go fredag ♥

Vida sa...

Underbart att du hittat DITT verktyg som funkar för dig.. det är så mycket värt. Det unnar jag verkligen alla att hitta just det som fungerar för dom..

Kramar från Liv