onsdag 9 maj 2012

GlädjestunderIdag regnar det och jag njuter av att höra smattret på fönstret och kura under filt i soffan. Jag fick rådet igår om att sova mig i genom de värsta biverkningarna och det tänker jag ta på orden. Jag sov i går som jag sa och jag tänker fortsätta i den andan även idag. Jag ska sova så mycket som kroppen vill och det ger jag mig i ren kärlek. 

Kommer ni ihåg tillfällen då ni njöt extra mycket av regn? Jag minns tillfällen då vännerna och jag tog på oss regnkappa och stövlar och gick ut och hoppade i pölarna, så där sorglöst och lyckligt som man bara kan göra som barn. Vem brydde sig om att man vart smutsig eller våt, det var stunden man njöt av och man skrattade och var lycklig. En annan stund som jag minns var när familjen campade och jag log i sovsäcken och ritade eller läste och det regnade så gott på tältduken. Hög mysfaktor! När jag hade hund gillade jag att gå ut och gå när det regnade och känna dofterna bli mer intensiva, som om världen blir rentvättad från allt damm och lort och skiner i sin bästa glans. 

När man sedan kommer in, lite våt och husken är det desto godare att ta en filt och en varm kopp kaffe och njuta av värmen som sprider sig i kroppen. Tända lite ljus och känna att det är riktigt skönt att ha varit ute i regnet för stunden efter blir extra härlig. 

Jag slår ett slag för regnet idag - det är härligt väder! Tänk om vi skulle strunta i att vi är vuxna och bara gå ut och hoppa i vattenpölar idag. Bara för att vi vill..... det skulle vara härligt!

Ta hand om Er och glöm inte att Andas


9 kommentarer:

jeanettish.blogspot.com sa...

med illamåendet i bakhuvudet fick jag skjuts till affären idag :)
och regnet hade vi i natt så just nu är det lite mittemellan - just inget väder alls.
men som du vet så älskar jag skitväder!
kram och vila och sov ♥

Fröken Hulda sa...

Vi har blivit lovade regn... men än har jag inget sett

Ankii Nilsson sa...

Ja vilken kul ide, att hoppa i vattenpölar, man kan leka som barn fast man är vuxen:) de e helt okey.
Vi har fint väder, sol o blåst:)

Lite svar på dina frågor hos mig:
Vi köpte gården hösten 2007 och har totalrenoverat samt byggt nytt. Den är till salu därför att jag längtar hem till Blekinge, vill bo där jag 1. har barn, o barnbarn. 2 har mitt jobb. Så de här var ingen vi planerade när vi köpte här, men man förändras o gör nya värderingar i tankt med förändringar eller nått:) så vi har en annan gård på G där nere.
Hoppas du blev klokare annars får du maila så kan jag skriva mer.
Kramiz

Anonym sa...

Hej igen vännen! Jag har saknat att läsa din blogg :-)

Regn ja.... Jag har härliga minnen från min barndom när pappa och jag ofta lade oss i mormors hammock, fällde över taket ordentligt, lade oss under en härlig filt och sov ,idag när regnet smattrade. Urmysigt!

Idag njuter vi av lugnet i hemmets vrå, och lyssnar med glädje på smattrandet.

Kramis

MyStory sa...

Jag tycker det är jättmysigt med regn men det ska förstås inte regna jämt. Son och vila allt du kan så att du piggar på dig!
Kranar till dig

Monica sa...

Jag hade gärna hoppat i vatten pölen...men här jag är saknas den "varan". här är det ljus och värme som gäller....och jag andas!
kram och vink från mig.

messan sa...

Det regnar här hos mig med....jag kurerar mig och ligger också under filten och bara myser. Hoppa i pölarna det brukar jag göra....fast jag är vuxen minsann:).

Kramar till dig

LyckligaPraliner sa...

Ibland kommer regnet mer än lägligt och så välkommet. För mig är regnet renande. Inte bara rensar det bort pollen och gör det lättare att andas utan regnet rensar bort lite annat också. Fast inte vill jag att det regnar för många dagar heller. En lagom blandning mellan sött och salt.

Skönt med vila!

Kram Ann-Louise

felicia sa...

Så glad att du kommenterade min blogg så jag fick komma in på din och läsa lite. Du skriver riktigt bra och jag älskar dina bilder som du tar. Kommer att länka till dig på min blogg som jag gör med speciella. Hoppas det är okej. :)

Du inspirerar en oavsett, bara din text och sätt du skriver på gör det intressant så man måste fortsätta läsa tills inlägget är slut.