lördag 26 maj 2012

Jordgubbar Och Glädje
God eftermiddag, jag sitter på balkongen i skuggan och njuter av årets första jordgubbar. De var härliga men hade gärna fått haft lite mer smak. Men det kommer, det kommer... Jag brukar äta mina jordgubbar bara som dom är med händerna. Gott till vatten eller en kopp kaffe. Äter väldans mycket jordgubbar på en sommar. Ska jag lyxa till det så äter jag helst med ovispad grädde till. På mormors vis. Mormor hade hallonland som räckte länge, dom plockade vi alltid till lunchefterätt med mjölk eller ovispad grädde till. Min mormor och morfar åt hallon varje dag i alla tider och de blev över 90 år båda två. Jag tror det hade lite med hallonen att göra. 
Hur äter ni era jordgubbar helst? Eller hallon fördelen?Annars njuter jag av mina Mårbacka pelargoner. Stora, höga, knoppiga och fina är de. Trodde inte de skulle klara sig på balkongen, men än så länge trivs dem. Jag fick plocka fram glädjebanken idag och inspirera mig lite över saker som gör mig glad. Jag var inte jätteglad när jag vaknade, försökte vända på den känslan genom att påminna mig om att det finns mycket av glädje i mitt liv. Glädjebanken har jag skapat för min skull och finns för er att se under en flik här ovan. Den är bra att ta fram ibland och reflektera över vad som berikar mitt liv. Kanske jag fyller på eller tar bort något ..... 
Kameran är i alla fall en stor glädjekälla för mig och snart ska jag upp till mamma och pappas husvagn och ta massa kort på omgivningarna, sjön och solnedgångar. Jag ska nog tvinga mig upp och ta lite gryningsbilder också. Det ska bli härligt! 

Ta hand om Er och Glöm inte att Andas

4 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Jag äter dom som du. Sköljda och med händerna... Mums!!!

Monica sa...

Så bra att ha en egen Glädjebank! Där kan ta ut och in utan att det kostar en massa avgifter....Banker är annars så luriga och försöker lura oss på onödiga pengar....hi,hi.
Vilken vacker Morbacka pellargon, tycker den sorten är den vackraste!
Jag äter jordgubbar & hallon med mjölk!Men de går utan mjölken också.
Nu hoppas jag att du i morgon vaknar till en ny bra dag! Var rädd om dig, för du vet att du är speciell och unik!
Många varma kramar från mig.

Monica sa...

Ja ha, så var det detta med stavningen : Mårbacka pelargon ska det vara! jag är en kratta på att stava...*fniss*...

MyStory sa...

Som du säkert kan förstå avundas jag dig lite all den sommar du har. Här är sommaren alltid alldeles för kort. Jag äter helst jordgubbarna som de är. Ibland skär jag dem i bitar och strör på en lite gnutta socker och låter dem stå och safta sig lite innan jag äter dem...
Kram till dig :-)