fredag 25 maj 2012

Nära Och Kära


Här hittar du fler bilder på syren

Tack alla fina för era goa kommentarerna igår. Jag hade en fin dag igår och umgicks med syrenerna innan kalaset med mina föräldrar. Underbara är de fina syrenerna i sin helhet men också när man smyger in och tittar på varje enskild blomma som bygger helheten, så är de såååå vackra. Doften är ljuvlig och jag stod där i en oas av skönhet och dofter... aaahhh Jag älskar att upptäcka det lilla och vackra genom linsen. 

Det är alltid så trevlig att träffa barn, syskonbarn, syster och moster med flera när det bjuds till storkalas. Vissa av barnen och syskonbarnen är så stora nu så de har sina egna liv, ibland går det ett tag innan man träffas igen. Så kvällen var kär, att få umgås och äta och dricka gott är lycka. 

Idag åker mina föräldrar till husvagnen och blir borta några veckor: Det slog mig idag när min pappa kom hit och lämnade en sak och jag såg honom gå hemåt igen från balkongen där jag satt, att mina föräldrar är inte unga längre. De kan ryckas ifrån mig när som helst, trots att pappa går över gården som en pigg ungdom, så är livet inte att ta för givet. Ibland är pappa tjatig och glömsk som alla äldre blir, men vad jag tycker om min pappa. Jag blir lite gråtmild där jag sitter och ser honom gå... Jag vill inte att de åker ... Jag vill umgås så mycket vi bara kan den tid vi har kvar, det kan vara 20 år men det kan likväl vara mycket kortare tid. Ingen vet... Jag umgås väldigt mycket med mina föräldrar, dels för att de flyttat nära mig och att jag är sjukskriven. Jag förmiddagsfikar, handlar och motionerar med dem. Jag är så lyckligt lottad att jag får möjligheten att umgås så mycket med dem. Men ändå kan det slå mig att det ändå blir för lite. Visst har detta vemodshumör med min dagsform att göra men också att jag blev påmind om att ta vara på tiden vi har genom Maria Helanders blogginlägg idag. Så fin liten historia hon bjuder på idag, den berörde. En liten pojke som vill umgås med sin far och vad han gör för att få den möjlighet. 

Min syster står mig också väldigt nära, hon är lärare precis som jag och snart får hon sommarlov. Då kan jag umgås mer med henne, det ska bli underbart. Min syster, föräldrar och kära barn är mina bästa vänner som jag håller så kära så hjärtat kan brista. De skulle fattas mig STORT om de inte fanns.

Idag ska jag träffa min dotter och vi ska gå och shoppa lite, det ska bli härligt.

Ha en skön dag och glöm inte att Andas och ta inte varandra för givna. 


5 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Jag skulle kunna ge allt för att få se min pappa ta ett par steg utanför mitt fönster, vända sig och vinka åt mig eller bara få höra hans röst. Smeka hans kind. Men han togs för tidigt. Fick inte vara gammal och njuta av ledigheten på riktigt. Men på kvällarna när det är stjärnklart tror jag mig ibland se en stjärna som blinkar lite extra ♥ Själar säger aldrig farväl...

Jag träffade min dotter när hon hade lunch idag och fick mig en liten kram

Monica sa...

Klok som en uggla är du....hi,hi.
Andas gör jag och rädd om de "mina" är jag också! Känner sådan glädje och tacksamhet att jag har en familj som älskar mig för den jag är.
Må gott vännen!
Kram och vink från mig.

Ninja sa...

Mina föräldrar bor en bit härifrån....hinner inte umgås som jag vill och de börjar också bli till åren....en dag är de borta, försöker vara en dotter de kan glädjas över i alla fall.....

jeanettish.blogspot.com sa...

hittade du nåt på er shopping?
mina föräldrar bor i gbg och vi träffas inte ofta.
vi har aldrig haft nån bra gemenskap.
men jag har ju fem egna barn som jag vill vara med så mycket som möjligt ♥
och min älskade syster :)
en bror tig sitt liv och den andra har jag inte sett på 16 år.
ofattbara är livets vägar...

Marie-Louise Nilsson sa...

Jeanette, jag handlade inget men min dotter hittade ett fint litet linne. :) Detta hade hon på sig när hon gick ut på krogen i går kväll.

När det gäller familj och vad som är ens familj, så behöver det ju inte vara sin biologiska familj alltid. Finns ju ingen garanti att man älskar sin familj för att det finns blodsband. Men familj kan vara de människor som står en nära och som blir ens familj. Kram