fredag 4 maj 2012

Besiktning, Rädsla och Drömmar




Jaha, idag ska bilen besiktas så håll tummarna för mig att den går igenom. Jag fick en kommentar förra gången att det var dåliga bromsar bak men nu ska ni se att jag får en två på dem. Jag har inte åkt på dem ett år utan jag får lov att göra en ombesiktning eftersom jag och min son missade datumet för ombesiktning efter att vi fick tvåor på två lampbyten. Hm, har varken lust eller ekonomi att fixa dem just nu. Vi skulle få snö idag men än så länge har vi klarat oss och solen lyser genom molndimmorna. Jag hoppas att det blir fint så jag kan fotografera en fin skymning. 

Jag fotograferade en humla igår, har lagt en bildserie på den i min fotoblogg, och de är ju för underbara. Sin tunga ludna kropp och de små vingarna som enligt naturens lagar inte ska kunna lyfta denna otympliga kropp. Men humlan liksom struntar i det. Den flyger ändå, när man tittar noga, lite vingligt men ändå flyger den. Jag önskar att jag struntande i alla hinder och bara följde min dröm och flög precis som humlan. Lite vingligt fick det bli eftersom mina vingar är osäkra för vart det bär men det brukar som regel ordna sig. 

Min oro och rädsla hindrar mig och klipper mina vingar. Hur känner ni, följer ni er dröm? Det jag vet är att vad jag en ska arbeta med så ska det vara en lugn arbetsmiljö och ett kreativt arbete. Något annat klingar inte med mig liksom. Trots min otålighet så måste jag just nu se tiden an. 


Ta hand om Er och glöm inte att Andas


7 kommentarer:

jeanettish.blogspot.com sa...

jag när en dröm nu :)
som det tas långsamma steg mot och med stöd och hjälp är det tänkt.
men jag avslöjar inget eftersom det är en bit kvar, papper som skall fixar, samtal som ska ringas och människor som ska mötas.
kram och fin fredag önskar jag dig. här är mulet och sååå avkopplande.
jag får sån oro i kroppen av sol och blå himmel.

Ord sa...

Försöker. ♥

Ninja sa...

Lycka till med bilen, hoppas din jobbdröm går i uppfyllelse så småningom..

Anonym sa...

Jag har drömmar om framtiden, men vet också att drömmarna oftast revideras på vägen. Man utvecklas, får nya erfarenheter ochnya förutsättningar.

Jag har ju vågat gå emot det många tänkt för mig några gånger i mitt liv. Gifte mig ung (21år) och det har ju funkat bra :-). Gifta i 15 år om en månad! Har ju fått barn både som ung och "gammal". Bytt arbetsbana... Och inteblivit det som varit förväntat av mig.

Nu ska jag ju plugga till hösten om jag kommer in, och det känns fantastiskt kul trots att alla inte direkt applåderar det heller ;-)

Du vackra humla, visst kan du flyga, visst bär dina vackra vingar. Du måste bara tillåta luften att bära dig, lita på att att den bär dig genom livet.

Kram du fina

Anonym sa...

Försöker följa min dröm men har lite hinder på vägen för tillfället men hoppas att det ska lösa sig!! Ha en toppenhelg!! Kram

Gabby sa...

Först och främst, hoppas att allting gått bra med besiktningen!
Tyckte det var lite kul att du tog upp humlor! Jag har alltid tyckt att de varit fascinerande just på grund av att det de gör egentligen är omöjligt. Är inte det en inspiration så säg! ;)
Jag har nog alldeles just börjat följa mig dröm genom att äntligen komma fram till vad jag vill plugga. Men rädslan är ett stort hinder som jag kämpar stort med att övervinna. Vissa dagar känner jag stor tillit till hela grejen och vissa dagar vill jag bara bryta ihop för jag förstår inte hur jag har tänkt klara allt! Haha!
Det är svårt det där med att bara kunna försöka slappna av och inse att jag inte kan veta och planera allting nu. Allting har sin tid. Jag är helt övertygad om att du hittar till dit du ska i sinom tid! Du är då otroligt duktig på att ta kort i alla fall! =)
Hoppas du får en fin fredag(kväll)!
Kram

Anonym sa...

Liksom du hindrar rädslan mig från att följa min dröm. Hela livet skrämmer mig. Men jag har inte gett upp drömmen - skjuter den bara framför mig.;-)
Ann