måndag 28 maj 2012

Begränsa Sig Själv

Jag sitter och andas lugnt på min balkong idag. Det är svalt och molnigt och det är något som mitt huvud och kropp uppskattar efter att ha haft över 30 grader i lägenheten i flera dagar. Lite tid att få hämta sig behövs. Jag ser en kvinna jäkta på sin balkong mitt emot mig och jag förundras över hennes brådska. Vad har hon bråttom till? Ska hon bli hämtad kanske. Stressar med det sista.. hon har fulla balkongen med pelargoner av olika slag och dessa packar hon ner i kassar. Det ska nog bära av till en stuga tänker jag. Kanske hon ska bli borta över sommaren. Hon är nog glad och ivern viser hennes glädje. Hon ska ut och andas i sitt sommarboende. 

Undrar om jag skulle trivas i ett sommarboende? Skönt med miljöombytet, bara få vara, gå och strosa, kanske ligga i en hängmatta och läsa i skuggan av ett träd. Ta ett dopp när värmen gör sig påmind. Ja, det låter inte så tokigt det. Jag funderar över om jag skulle uppskatta att göra vardagliga ting då, som att plocka med blommor, diska och göra fint omkring mig. Här hemma kan jag känna att det måste finnas en mening med att göra fint och plocka. Det räcker inte bara med mig. Skulle det räcka med mig i en stuga? Någon måste uppskatta det jag gör, någon mer än jag. Varför räcker det inte med mig? Varför kan jag inte leva ett liv bara för mig? Jag har allt jag kan önska mig. Varför njuter jag inte av livet mer.  Jag begränsar mitt liv och mig själv. Det tycker jag inte om.. 

Ta hand om er och glöm inte att Andas


9 kommentarer:

Ankii Nilsson sa...

Ja du borde nog tänka mer på dig själv, uppskatta dig själv mer, räcka till för dig själv - om du har allt du kan önska Dig. Men man blir väl lite hemmablind, eller man sätter alltid sig själv lite vid sidan om av någon konstig anledning - vi människor är nog sånna:) Komma ut på landet ja de tror jag gör alla gott, det är stor skillnad på stan o landet. I stan är ju allt begränsat, menar naturen är inte så stor där, ofta har man bara en balong att gå ut på osv. Men de kostar ju att ha sommarställe, men har man ekonomiska resurser så tycker jag man ska kosta på sig lite omväxling när sommaren kommer.
Kram på dig o glöm aldrig du duger, du finns o är betydelsefull.
Kramiz

jeanettish.blogspot.com sa...

jag tror man måste vara sin egen bästa kompis ♥

LyckligaPraliner sa...

Är det inte så att "Delad glädje är dubbel glädje". Jag tror att även om det räcker med en själv mår man gott av att få dela lite av det med någon annan också. Som uppskattar det. Jag menar inte att det absolut måste vara en partner, även fast det förstås är trevligt, men det kan vara någon annan man har när och kär. Men det blir ändå inte riktigt samma sak med en vän...ja..klurigt inlägg som har flera vinklingar, eller vad jag ska säga.

Men att begränsa sitt eget liv är det nog väldigt många som gör. Både sitt liv och sig själv. Intressant tycker jag att läsa vad du skrivit. Kan det vara så att en kort tid är man nöjd bara med sig själv men till sist önskar man mera.

Ibland tycker jag att alla verkar ha det så mycket roligare än en själv. De är på väg mot något bra. Som kvinnan på balkongen. Hon packar sina blommor och kanske ska hon till stugan. Jag tycker att alla verkar ha råd med både det ena och det andra. Inte vi. Fast egentligen vet jag ju inte. Jag bara antar och tror.

Jag skulle kunna skriva massor. Ditt inlägg startade mina tankar :)

Kram Ann-Louise

Fröken Hulda sa...

Det är en av mina stora drömmar. Att ha ett litet torp vid en insjö dit jag kan åka några veckor på sommaren och lyssna på ingenting.

Men man kan inte få allt. Då får jag istället åka till de vänner jag har och våldgästa ;)

Monica sa...

Kära älskade goa Marie-Louice, du är en sån fin människa. Jag tror att man först måste lära sig att älska sig själv! Älska den man är, både de goda och de mindre goda "sakerna" För att sedan gå vidare och ta till sig någon annan i sitt liv. Jag vet att du är en ödmjuk och god qvinna som har sååå mycket gott i sitt inre. Ta till det det käre vän och var rädd om Dig!
Du är så bra som du är!
Gillar dig! Kram och vink från mig.

MyStory sa...

Jag skulle inte orka med att ha något mer än jag har att ta hand om. Tror det skulle bli lite stressande att "bo" på två ställen. Men att bo så att jag hade en egen liten täppa skulle jag gilla... Du får gärna skicka lite värme hit om du vill ;-) Här är det kallt idag!
Kram

Ninja sa...

Jag har nog kommit fram till att det är jag som gillar när det är fint, matchat och städat hemma...
Pynta för någon annan? Pjaaaa.....mannen bredvid har inte samma känsla som jag för detaljer även om han också trivs när det är rent och snyggt hemma....

Stina sa...

Jag gillar dig och det du skriver.:-) Kram

Anonym sa...

En vanlig känsla tror jag, framförallt hos kvinnor tycker jag mig märka. Detta att "behövas" för någon. Att känna sitt värde och meningsfullheten av att man ger och finns till för någon annan,
Att finna meningsfullheten i oss själva och vårt eget liv, kan vara svårt, men så belönande. Vi är ju gott nog! Du är gott nog.

Kram min vän