söndag 1 april 2012

Insikter Och Klappa Medhårs


Idag vill jag ge både Mig och Er värme. Jag är lite seg och trög idag och behöver både uppmuntran, leenden och kram idag. Jag vill så gärna ut i skogen men kroppen säger emot, jag ska försöka övertyga den att det blir så bra och att vi inte behöver gå så fort. Klappa lite medhårs så kroppen är med mitt sinne. 
Brukar ni göra så? Prata med er själv och framför allt lyssna till ert inre? 

Jag har kommit fram till en stor insikt under den senaste tiden. Jag har levt efter vad andra tycker att jag har för kompetenser och förmågor. Jag har levt efter det till så stor grad att jag trott att det varit min egen önskan att göra karriär och göra skillnad. Jag kan förstå att människor runt omkring mig har haft de förväntningarna på mig eftersom jag är snabbtänkt, effektiv, driven, engagerad och positivt energiknippe när jag kommer igång. Men jag vill inte bli chef/rektor/utvecklare eller något sådant. Jag har trott det ett tag själv och fått många hejarop på vägen. Jag vet inte ens om jag blev lärare för att jag ville det. Hela mitt liv har jag i stort och smått följt min syster. Varför har jag gjort det? För att hon var min klippa när jag var liten och blyg? Har jag trott att jag ska luta mig mot henne hela livet? 

Det är dags nu att stå på mina egna ben och jag tycker att jag gör det bra när det gäller att lyssna in vad min kropp och själ känner och tycker. Jag vet vad jag säger nej till och vill vara sann mot mig själv resten av mitt liv. 
Den stora frågan nu är vad jag VILL arbeta med... 

Nu ska jag försöka ta mig ut, ta hand om Er och glöm inte att andas. (Jag gjorde det igår kväll och huvudvärken försvann)


4 kommentarer:

jeanettish.blogspot.com sa...

så jäkla härligt att följa sitt hjärta. eftersom man vet att det blir bäst även för hjärnan ♥

jeanettish.blogspot.com sa...

så jäkla härligt att följa sitt hjärta. eftersom man vet att det blir bäst även för hjärnan ♥

Fröken Hulda sa...

Att försöka gå fort fram är ändå ingen idé. Det funkar aldrig. Bara om du måste springa efter en buss för att hinna med.

Jag ska fortsätta lyssna på kroppen men även trilskas lite med den och utmana den. Kan nog också vara bra. Så länge det är på mina villkor och inte på grund av yttre påtryckningar.

Här andas det även på söndagar ♥

Livskrafter sa...

Brukar jag prata med mig själv och lyssna till mitt inre?? ja OM jag gör. Ibland hör jag t o m svaren jag söker i frågorna jag ställer till mig själv, om du förstår hur jag menar. Ingen kan mig så bra som jag och i skogen finner jag lugnet och i lugnet får tankarna plats och resultatet av tankarna blir de känslor som jag sedan laddar min drivkraft med som sedan blir aktiva handligar och slag i saken.
Känn efter vad DU passionerat brinner för, fråga dig själv vad ditt liv får näring utav. Det blir alltid bäst när vi frigör plats för det vi vill i våra liv. Att bita ihop, kämpa på och hålla ut skapar inte frigjorda lyckliga människor.
If you van dream it you can do it
kram kram
Emma