lördag 14 april 2012

Välkommen! Här har jag min lilla hörna där jag kan vila och återhämta mig. Gungstolen har jag fått av min mamma, den är gammal. Bordet och kannan har jag ärvt av min mormor och på bordet ser ni ett fotografi av mig och min syster när jag är 6 månader.  En kista full med pengar vill man ju ha, men detta är en kista full av halsband. Tro det eller ej, men jag har varit en riktig märkesfreak och shopoholic och i denna kista ligger allt en hel del snö-, silk-, baglady-,   och pilgrimshalsband. Men jag orkar inte ens trassla ut dem. Inget jag använder idag. Vi stänger locket igen. 


Mina målningar är däremot något som jag vilar i och uppskattar varje gång jag slår upp mina ögon. :)


Ja, det är en fuskorkide, jag har inga gröna händer men jag älskar blommor. Bakom hänger en smides ljusstake som jag tycker mycket om. Inköpt för 25 år sedan. 


En ängel har jag i mitt rum, hon vakar över mig varje natt. Det känns tryggt att ha henne hos mig. Hon kom till mig på en julmarknad för ett antal år sedan. 


Här där vilan kommer till sin rätt. Jag gillar verkligen min säng och fondtapet som jag satt upp när jag flyttade in i lägenheten. Det var 30- 40 graders värme så svetten lackade. Men det blev bra. Intill mitt sovrum har jag min balkong, där har jag våra gamla utemöbler. Fläkt är nödvändigt då jag har balkongen mot solsidan så från 2 till solen går ned har jag sol på min balkong. Ja, riktiga blommor står där. En present av min mor till påsken. Men de har jag eller solen snart tagit död på. :)


Här är min meditationspall. Själv sittytan har en lutning, allt för att få rätt hållning på kroppen så andningen och energierna kan löpa fritt i kroppen. Tack för att ni ville komma! 

Ta hand om Er och glöm inte att andas. Jag har gjort mitt för idag, nu är det bara vila och återhämtning som gäller. 


15 kommentarer:

Marie sa...

Åh vad roligt att få vara hos dig en stund. Så fint och pyssligt du ordnat och dina tavlor är jätte fina. Du har verkligen hittat "hem" med din målning. Kul vännen. Jag kan inte i ord beskriva min glädje och kärlek till min dotter. Det tog 8 år för oss att bli med henne så var dag är ett under för mig. Innerligt tacksam att livet gav mig detta underverk. Den sanslösa kärlek jag som mor känner för min dotter är helt knasig ;-) Ja, du vet säkert vad jag pratar om, ha, ha. Förresten, jag tycker allt du ska trassla upp alla dina fina halsband. Inte ska dessa fina "juveler" ligga där och skräpa. Nej, de ska pryda en vacker quinna! Ha nu en riktigt skön lördagskväll. Kram.

LyckligaPraliner sa...

Tack så mycket för den fina turen! Din tavlor är fantastiskt blåturkosa och den färgen tycker jag verkligen om. Förstår att det känns återhämtande att se dem, att vara i det fina rummet med en vacker gungstol :)

Reda ut tjorvet i kistan. Sälj halsbanden och använd pengarna till något som du vill eller ge bort dem till någon som vill ha. Tror att om det varit jag skulle jag fyllt kistan med mina fina turkos blanka pärlor.

Din ängel ser så fin ut. Skör och vacker :)

Kram Ann-Louise

Monica sa...

Tjingeling, tittar in och önskar dig en skön kväll! Oj, oj...så mycket du målat!!! Här går det liiite segare på den fronten! Jag är en "periodare"...men har alltid stafliet uppe med en duk som pågår.
Må gott och var rädd om dig!
kram & vink från mig.

Byronesse sa...

Så generöst av dig att bjuda hem oss till dig:-) Vad fint du har det och så vacker du målar! Jag funderar på att köpa mig en meditationskudde som fungerar på samma sätt som din pall... Jag hoppas du har en fin kväll i vilans och återhämtningens tecken.

Kram/Emma

Fröken Hulda sa...

Tack för rundturen! Det var verkligen trevligt. Jag gillar att du inte rättat till skönhetsfläckarna på arvebordet. Gammalt SKA se gammalt ut. Jag älskar din ängel. Den bara är.... underbar! Å det ser ut som om du har balkong med skydd på båda sidor. Lite lyx även om det blir varmt där på sommaren.

Tack för titten

Anonym sa...

Så fint du har det min vän :-). Tack för att jag fick komma och hälsa på dig!

Vackra och glada tavlor målar du också :-). Hur många talanger har du egentligen på din lyra min vän?!

Härligt att du kom ut i skogen igen också.

Kraaaam

messan sa...

Stort tack för den fina turen hemma hos dig...den får mig att må bra.
Så fina tavlor du gör...har du planer på att gå vidare med det?
En fantastiskt chans.
Kramar

Ankii Nilsson sa...

Oh vad mysigt du har det. Jag gungar lite i gungstolen o ser på dina fina tavlor:)

Märkesgalen har jag aldrig varit men smycktokig o det är jag fortfarande:) de lär aldrig gå över.

Återkommer en annan dag o gungar och njuter lite hemma hos dig.

Kramiz

jeanettish.blogspot.com sa...

tackför visningen :)
vad härligt svalt du har det hos dig.
fondväggen - urläcker.
min balkong är precis tvärtom. sol till kl 12. sen är det slut. trist.
men nu vet jag vad jag önskar mig när jag fyller år!!!
kram och en fin-fin söndag ♥

Anna sa...

Vad ljust, tryggt och vilsamt det ser ut hos dig. Tack för titten...

Marie-Louise Nilsson sa...

Tack goa ni för att ni tittade in, alltid trevligt med besök Nu ska jag ut i skogen med min far, sedan röja stora rummet. Kommer kanske upp bilder på bloggen senare. Sedan vill jag fotografera vitsippor. Jag såg några igårn när jag var ute.

kram på er och ha en skön söndag.

Ninja sa...

Mysigt....
Du verkar vara inne i en blå period?

MyStory sa...

Vilka härliga bilder! Jag känner mig välkommen :-)
Kram

Livskrafter sa...

Underbart inlägg som jag fyllde på mig själv med
tack för det
kram
Emma

Vida sa...

Vilka vilsamma bilder, vad fint du har det.. ett hem man vill kliva in och koppla av i...

Kramen