söndag 1 april 2012

Kraft Till Ordning Och Reda
Hur bra mår jag nu?! På en skala 1-10 så mår jag nog som en nia i alla fall. Jag kom ut på min runda och jag joggade mer än jag gjort tidigare. Jag känner mig stark i kropp och själ, så stark att jag orkar stå emot tjafs från dottern som inte riktigt förstår skillnaden mellan en lågtidssjukskriven ensamstående mamma och en pigg 18-årig tjej. Hon tyckte att jag inte skulle ställa krav på undanplockning när jag själv inte hade sådan bra ordning på mina grejer. 

Mitt försvar blev att det vore väl konstigt om två tonåringars norm på ordning ligger på samma nivå som en utbränd 45-årings. Säg om jag har fel? Ja i vilket fall som helst så plockade hon i ordning och visade inga sura miner efteråt, så jag tror att budskapet sjönk in. Jag är stark! 

Denna vackra isformation (bild ovan)  hittade jag på en stubbe när jag motionerat färdigt. Pappa och jag tar en djupandning på 10 ggr efter rundan och står och njuter ett tag och då hittar man fina grejer. :)

Mitt mål denna vecka är att vårstäda, med början med tvätt av soffklädsel och gardiner imorgon. Det är det tyngsta och har jag väl gjort det så kommer det andra gå av farten. För att klara detta så blir det rundan varje förmiddag.... 
Har ni blivit lurade idag? Jag blev en gång.... men har redan glömt hur.. hehehehe

Mina godisråttor, glöm inte att andas och Ta hand om Er idag.


9 kommentarer:

Anonym sa...

Så härligt med en tur i spåret. Så härligt med en pappa att ha med sig! Fint. Njut av att du mår bra och känner dig stark. Jag känner mig mindre stark idag, pga att jag blivit bortvald, förkastad. Smidigt vet jag att jag blivit det pga att jag för en gångs skull sagt ifrån på 17 år. Det var nödvändigt, men berörde nog en känslig punkt i denna persons liv. Krävde en insikt där personen inte är ännu. Dt blev lättare att förkasta mig än att inse att man sitter i ett alkoholmissbruk. Jag hoppas det löser dig för denna person, och att jag åtminstone sått ett frö någonstans långt, långt in....

Marie-Louise Nilsson sa...

ÅÅåå, vad tråkigt vännen. Aldrig lätt att bli bortvald, men i detta fall tror jag att du är den starka vinnaren här. Ta hand om dig, vännen kram kram <3

jeanettish.blogspot.com sa...

fick bara höra att ishotellet brunnit ner... ha ha ha...
annars kanonbra dag med energi och ingen ibs/migrän.
fick besök och hade bakat.
win win situation :)

Monica sa...

Godisråtta...hi,hi. Du är allt en liten godisråtta själv! Glad över att du är en nia idag!
Var rädd om dig min vän. Glöm aldrig bort att du är unik och värdefull!
Kram och vink från mig.

LyckligaPraliner sa...

En nia är ju riktigt himla bra. Grattis tycker jag att man kan säga om det :) Vad det låter speciellt och samtidigt omtänksamt att ha en pappa att motionera med. Det är det nog inte många som har kan jag tänka mig.

Vi har en 18-åring här hemma. Kille visserligen och snart 19. Han plockar bort när han grejat i köket annars vet han att ingen av oss blir särskilt glada. Jag/vi är inte hans betjänter och det är inget pensionat med helinackordering heller, har jag sagt åt honom :)) Tyvärr är han nog bortskämd. Men han stökar inte ner någon annastans än i sitt eget rum. Det är viktigt att han lär sig att vi har bra mycket mer att tänka på och hålla ordning på än vad han har. För att göra en lång historia kort :))

Vet inte om jag blivit lurad idag..tror inte det iaf... Men godisråtta har jag varit tyvärr.

Kram Ann-Louise

Ankii Nilsson sa...

Ja de e en viss skilland att vara 18, pigg o alert och att vara en utbränd 45 åring:) ganska stor skilland faktiskt.

Duktig du är i motionssyfte o så får du farsgubben med dig ut också, inte dåligt.

Kramiz Ankii

Byronesse sa...

Du är så otroligt duktig och stark Marie-Lousie! Bara framåt uppåt sista tiden:-) Jag har helt tappat fart och mig själv också känns det som, men det ska väl vända någon gång. Orkar inte tvinga mig själv till något just nu. Ha en fin start på din vecka och storstädnigsplanerna:-)

Kram/Emma

Vida sa...

Jag blev tveksamt lurad.. kände att det var lite märkligt men kan inte säga att jag direkt kopplade.

Vilken vacker stjärnformation och vad du är värd att känna 9 :).

Kramar och tack för dina fina ord hos mig

/Liv

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Inte lätt det där med en tonårsdotter. Och ibland går budskapet fram, fast jag tror att budskapet alltid går fram och lagras lite...om du förstår vad jag menar. Min dotter (nu 30år) talar om det ibland eftersom vi hade hemska diskussioner när hon växte upp.
Vilken härlig dag med en löprunda och att du känner dig som en 9,a idag :) Önskar till en fin fin vecka nu, Kram Maria