tisdag 24 april 2012

Födelsedag och LejonmammaHär finns fler bilder på den lilla blå

Ja, jag har legat på magen i det fria i dag och tagit kort. Jag älskar verkligen att titta på det lilla genom min kameralins. Dom små fjunen på blåsippans stjälk (stavas det så?) är ju bara för underbara. Tänk vad jag skulle upptäcka om jag hade ett macroobjektiv. Men men, nu har jag inte det, så det får gå ändå. Jag har firat min far idag. Stolta 71 år blev han och ja, det är samma far som joggar med mig i skogen, han är en pigg pensionär. Presenten han fick av min syster och mig är en resa till stockholm på lördag och gå på teater och middag efter det. Det ska bli såååå trevligt. :) Jag måste ladda kameran, inte för att jag tänker mig att jag ska lägga mig på magen i Stockholm, men jag kan kanske få någon trevlig dörr eller vinkel i kameran. Vi får väl se. 

På tal om barn och mammaroll i mitt tidigare inlägg, trots att min dotter är ganska stor nu så upplevde hon något i dag som man inte ska behöva uppleva. Vuxna människor tog inte emot henne på hennes första praktikdag idag. Hon fick leta efter lunchrum, och mico och hon blev lämnad till sig själv hela dagen. På slutet av dagen så blev hon tillfrågad om hon kunde vattna en blomvagn som var hög och otymplig. Hon fick slita med denna vagn ut på gården och leta efter vattenslangar och ingen hjälp fick hon. Men det var inte nog med det, de stod och skrattade åt henne. Tror ni Lejonmamman vaknade i mig? Skäms på sig vuxna människor som ska vara föredömen för våra ungdomar. Jag kan säga att jag inte kommer handla där någon mer gång och är de inte trevliga mot henne i morgon, då får de nog även träffa lejonmamman. Nu behöver jag ANDAS :D

Ta hand om Er och glöm inte att andas. 

6 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Men va?! Så totalt enormt värdelöst och fräckt att behandla henne så!! Vilka typer! Nej, såna ska inte få slippa undan. Vad jag blir arg! Det är sånt där som får mig att bli hysteriskt arg!! Hur ska jag kunna sova nu då? :)) Nu blev jag så arg att jag inte skrev nåt om det övriga du skrivit.

Kram Ann-Louise

jeanettish.blogspot.com sa...

men max ett försök till! stod och skrattade???
fy f*n. gå dit du och säg ifrån. tala med chefen.
häng ut dom på alla sätt.
kram och styrka ♥

Marie-Louise Nilsson sa...

Jag har inte sovit i natt är så upprörd att vuxna människor kan betet sig så illa.

messan sa...

Blir så ledsen när jag läser det här. Tycker så synd om din dotter...hur kan vuxna agera så här... Min ena dotter har varit med om liknande och då valde vi att byta praktik. Kanske ni kan det?

Varma kramar

Marie-Louise Nilsson sa...

Vi har pratat min dotter och jag idag, så hon vill ge det en chans till. Stark som hon är. Vi har pratat om att hon inte ska ta åt sig personligen och att det är de som har handlat fel. Blir det inte bättre nästa gång hon går dit, då blir det byte. Jag stöttar henne i hennes beslut och beundrar henne för hennes inre styrka. Konstruktivt samtal hade vi, dotter och jag. kram

Vida sa...

Fantastisk bild- härligt med microobjektiv.

Tråkigt- när de inte förstår hur viktigt bemötande är.

Lärdom för henne- hon kommer aldrig att behandla en praktikant så när hon kommer ut i arbetslivet och det är bra.

Varm kram från Liv