fredag 13 april 2012

Livlinor Som Bloggutmaning


För en tid sedan skrev Vardagsbetraktelser om Livlinor och jag har gått och tänkt på detta inlägg ett tag. När jag läste det så kunde jag inte precis då nämna några livlinor utan kände att väldigt mycket hängde på mig själv. Visst så är det, ingen kan bära mig genom livet eller ta ansvar som är mina egna. Jag är min egen lyckas smed som det så vackert brukar heta. Så visst är jag min egen livlina i stort och smått och det var där min tanke tog slut vid första läsningen, men nu har jag tänkt och reflekterat och kommit fram till lite mer genomtänkta tankar. (ja, jag gör så... ofta... reflekterar.. hehehehhe) 


  • En av mina stora Livlinor är min dotter. Henne har jag skrivit om förut och hon är mig ett så stort stöd att det är svårt att beskriva i ord. Går att läsa mer här om hennes betydelse
  • Andningen är en Stor Livlina och följeslagare i vått och torrt.
  • En annan livlina är Ni alla underbaringar som stöttar mig och tror på mig när ni läser min blogg och kommenterar. <3
  • Bloggen är en självklar livlina. Min resa skulle inte gå så bra (det tycker jag inte alla dagar som bekant) om jag inte hade bloggen att tänka till, reflektera i.
  • Min syster är en självklar Livlina, hon har funnits som min bästa vän i alla år. Hon var den första att sätta ljus på mig när jag hade kommit hem från BB. Hon tog in gårdens alla ungar och visade stolt upp sin lillasyster som heter Lillan (jag) sedan den dagen har jag titulerats Lillan från alla i släkten. På äldre dagar har jag även fått ett tillägg som Moster Lillan. Moster Lillan saft är ingen god saft enligt mina syskonbarn, heheheh tunt blandad...
  • Mina föräldrar såklart och där har jag ett stort stöd i min pappa som är med mig på mina rundor och stöttar mig i min resa till ett rörligare liv och min mamma som är en kreativ stöttepelare och inspiratör.
  • Min kreativitet är en stor Livlina och ger mig livsglädje. För några år sedan saknade jag en hobby som jag kunde vila i, jag arbetade bara. Jag har sökt en hobby i många år, men nu har jag det genom min fotografering, målning, blogg, min fbsida Dum Spiro Spero.
  • Mina sinnen är en Livlina och dessa har blivit en större livlina genom mindfulness och meditation. Så dessa tre ihop är en väldigt stor Livlina i mitt liv och dessa vill jag ska bli mina följeslagare resten av mitt liv.
  • Vänner är en stor Livlina och där räknar jag in Alla Er.
  • Naturen är en stor stor Livlina och där räknar jag in havet. Jag vore ingenting utan naturen. 
Wow, vilken kick det här var. Tack Richard för att jag fick möjlighet att sammanfatta mina livlinor och synliggöra dessa för mig själv. Jag känner mig rik i denna stund, rik på livlinor, kärlek, omtanke, livsenergi, kreativitet. Det viktigaste med det här förutom att synliggöra dessa livlinor för mig själv är också att se att jag är så mycket mer än bara prestation och arbete. Jag har bara varit och dugit i arbete och prestation förut. Jag har inte nämnt detta i mina livlinor, väldigt viktig aha-upplevelser för mig själv. Det som heller inte nämns som också behöver lyftas är status, pengar och karriär. Tänkvärt! Livet kan ta andra riktningar och det har verkligen mitt liv gjort. Jippi mig!

Varför provar ni inte själva, detta är värt att göra. Nästan så jag går så långt att kalla detta för en bloggutmaning. 

Om ni vill vara med i min lilla bloggutmaning, så gör Ni ett inlägg i Er blogg om era livlinor och länkar hit så andra kan få möjlighet att ta del av Era tankar och livlinor. 


Kärlek till Er och glöm inte att Andas. 


15 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Vad härligt att läsa om dina livlinor. Jag måste nog tänka lite innan jag ger min in på den här utmaningen. Bli mer balanserad.

Kram

Livskrafter sa...

bra idé att syndliggöra och medvetandegöra vilka livlinor man har i livet och vardagen
Ska tänka lite på den
Ha en fin fredag
kram
Emma

Richard - Vardagsbetraktelser.se sa...

Jag skulle vilja säga TACK! till dig för olika saker.

* Tack för att du reflekterade på min lilla fråga längst ner i mitt inlägg. jag brukar ofta skriva en öppen fråga längst ner i mina inlägg, inte för att jag ska få svar på dem i min blogg utan för att andra som läser ska kunna reflektera över sig själv. Precis som du gjort.

* Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter och tankar i din blogg. Det hjälper mig att fundera och ge mig nya synvinklar som hjälper mig.

* Tack för att du delar med dig så personligt. Måste säga att det är inte läått att vara personlig men inte privat. Tycker du hittar baansen där, du delar med dig av dina tankar precis som de är för dig.

Till sist vill jag tacka för din blogg.

/ Kram Richard

jeanettish.blogspot.com sa...

mina fem barn.
måste för deras skull.
mitt egna liv saknar mening.
så jag svarar fem st barn ♥

messan sa...

Tack för att jag får ta del av dina livlinor och för att det får mig att tänka på mina.
Det finns så otroligt mycket av vara tacksam för och en av dom är just livlinorna.

Önskar dig en fin fredag och hoppas du unnade dig något gott igår.
Varma stora kramar

Anonym sa...

Den karamellen ska jag suga på lite :-)

Och så får du lära mig att länka, hihi, jag kan inte det. Jag är inte teknikens under precis... =-D

Vilken fin tillgång på livlinor du har, jag hoppas jag får vara en del av dem. Du är sannerligen en del av mina.

Tack för att du delar med dig, kram

Marie-Louise Nilsson sa...

mindfulnessmamman, du är verkligen en av mina kära livlinor och när du ska länka hit när du har tänkt och reflekterar och skrivit ditt inlägg. Då klickar du på inläggets rubrik så du står på sidan för inlägget. din bloggadress får då en längre adress. Den adressen kopierar du och klistrar in i en kommentar här inne hos mig under detta inlägg. På så sätt kan de andra klicka på länken och komma direkt till det inlägget och inte bara till din bloggs första sida. Om du förstår vad jag menar. Kramis

Och tack det varmaste för alla era fina kommentarer. Ni gör min fredag... kram kram kram

Marie-Louise Nilsson sa...

Om du vill länka mitt inlägg till ditt inlägg så gör du på samma sätt. Kopierar inläggets adress här hos mig går till ditt inlägg och då kan du skriva mitt namn i ditt inlägg innan du publicerat det och trycka på länkrutan bredvid rutan för infoga bild. Då dyker det upp en dialogruta där du klistrar in min adress som du kopierat i rutan för länk och sparar då blir mitt namn i ditt inlägg oftast en annan färg och klickbart och de som klickar på mitt namn hamnar i min blogg i mitt inlägg. Da da.... hockus pokus.... kram kram

Marie sa...

Fina tankar och fina livlinor. Du skriver så eftertänksamt och tänkvärt. Alltid får vi läsare med oss budskap på vägen efter ett besök hos dig vännen. Kram och trevlig helg.

chissra sa...

Vilket fint och tänkvärt inlägg.
trevlig helg

LissAnna sa...

Det var fint det där med alla livlinor. Det finns mycket att glädjas åt. Man får säga det till sig själv ibland.
Hoppas att du får en bra helg du gumman. Kram Stina

MyStory sa...

Fint skrivet om dina livlinor!
Kram till dig

Anonym sa...

Tack för instruktion Marie-Louise :-)

Vi får se om jag vågar och får till det...... ;-)

LyckligaPraliner sa...

Nej men det är ju alldeles fabulöst bra och så vackert också!! Tror inte att jag skulle kunna få till det lika bra och inspirerande som du. Jag måste fundera på detta, vill ju skriva annat än "bara" mina barn :)) Du har ju skrivit så proffsigt...

Kram Ann-Louise

Vida sa...

Vilka fantastiska livlinor och vad klokt att nedteckna dem.. får se om jag gör det en dag..

En stor varm kram och önskan om en fin söndag.

/Liv