onsdag 25 april 2012

Vatten - Livets Källa

Här finns fler bilder


Vatten är riktigt viktigt för mig. Jag är en stordrickare av vatten. Jag är nästan alltid törstig och har alltid ett stort glas vatten med mig vart jag än är i lägenheten. Kommer jag hem till någon är det de första jag ber om, om de frågar om jag vill ha något. Vatten, tack! När jag var gravid var det nästan omöjligt att släcka  min törst,  jag kunde dricka precis hur mycket som helst. Så är det nästan nu också, eftersom jag har lite muntorrhet av medicin jag äter. Det går inte lång stund då jag inte är törstig. Jag anser också att det finns inget som släcker törsten så som vatten gör. Vad tycker ni? 

Om jag dricker läsk? Nej, aldrig i stort sätt. Must till jul och eventuellt till påsk. Sedan finns det inget som får mig att dricka detta sötsliskiga drickat. hehehhe Dricker jag vin har jag alltid vatten till. 

Att jag gillar havet och att jag älskar att befinna mig i vatten, simma och flyta är ingen nyhet för er. Men kanske att jag var en sådan stordrickare av varan också. När jag är i en husvagn eller där det inte finns rinnande vatten, så kan jag faktiskt lida av att inte få i mig den mängd vatten jag är van vid. Om jag har diabetes? Nej, inte enligt läkarna... Jag är bara en oerhörd stor drickare av detta härliga klara friska livgivande vatten. 

Vi kan klara oss en tid utan mat, några dagar utan vatten... inte länge alls utan att andas. Två av de saker som är rent livsavgörande för människan,  är för mig det viktigaste i mitt liv av den anledningen att jag mår så himla bra av att andas medveten någon gång om dagen och att alltid fylla på min kropp med vatten. 

Det finns de människor som har svårt att dricka vatten, trots att det egentligen är så viktigt för oss och det finns människor som inte ägnar sin andning någon nämnvärd uppmärksamhet. Men de lever och mår bra ändå. Det där kan jag fundera på.... Kroppen brukar signalera efter det som kroppen behöver och det som det är brist av i kroppen. Är det så att dessa människor inte alls är lyhörda för sin kropps signaler och behov eller är de världsmästare på att förtränga kroppens signaler. Vad tror ni och vad tycker ni om VATTEN - LIVETS KÄLLA?

Ta hand om Er, drick ett glas vatten ;) och glöm inte att andas.10 kommentarer:

jeanettish.blogspot.com sa...

jag är en duktig vattendrickare.
dricker gärna lite läsk på helgen.
kaffe max två ggr/dag.
ingen alkohol.
alls.
te någon gång.
älskar att bada. speciellt i havet.
men absolut inte i badkaret. det är jag alldeles för fet för.
känns som om jag ska kvävas.
kram på dig ♥

messan sa...

Jag älskar livets dryck, vatten och dricker mycket av det. Jag älskar havet men vill inte simma på för djupt vatten...är en liten fisk.
Kramar om dig

Byronesse sa...

Jag dricker helt klart helst vatten. Tyvärr är jag inte riktigt så duktig på att konstant ha vatten med mig och glömmer ofta dricka på under arbetsdagen. Inte bra alls med tanke på att jag också äter mediciner som gör att mer vatten behövs. Jag är betydligt bättre på detta då jag är ledig faktiskt. Precis som du har jag alltid ett glas vatten bredvid vinet och då dricker jag det faktiskt också;-) Sedan ett glas bredvid sängen förstås.

Kram kram!

Susanne sa...

Här har du en till som dricker massor av vatten. Mår inte bra när jag druckit för lite. Till saken hör att jag svettas för minsta ansträngning. Svettas i stort sätt över hela kroppen. Jag lider nog av hyperhidros. Så det är inte undra på att jag behöver vatten.

Ha det gott!
Kram Susanne

MyStory sa...

Vatten är den bästa dryck som finns! Läsk dricker jag inte ens till jul och påsk...
Kram

LissAnna sa...

Så vacker bild, och en så vacker header du har gjort.

Ja, vatten ska vi vara tacksamma övar att vi har.
Kram Stina

Byronesse sa...

Tack för att du delar med dig hos mig M-L! Du har haft en less och trött dag och ändå orkat stötta dottern, hämta chokladen ur kylen och går och lägger dig i tid...Massor att vara stolt över och nöjd med:-)

Kraaaam!

Vero sa...

Jag glömmer tyvärr ofta bort att dricka vatten när jag är på jobbet, men vatten är ju det enda för mig, som kan släcka törsten och vatten är gott.

Anonym sa...

Ännu en sak som förenar oss min vän. Jag är också en vattendrickare av stora mått. Dricker alltid ca 0,75 till en lite till maten och en hel del däremellan :-).

Läsk...nja kanske en cola light om jag tar en burgare någon gång. Gärna vin, men då också med vatten....

Jag älskar att bada och simma, men inte alls att åka båt. Har enorm respekt för djupt vatten. Kanske pga av mitt enorma intresse i Titanic som barn...

Jag tro vi behöver vatten och andning som essentiella delar av vårt liv :-)

Kram fining

Ninja sa...

Vatten är bäst....