söndag 29 april 2012

Vackra OrdIgår skulle vi ha så mysigt mina föräldrar, syster, svåger och jag. Men det blev inte så som jag ville i mitt huvud. Jag mådde dåligt under hela Stockholmsbesöket. Jag vill inte stanna i den känslan så jag tänker inte skriva om vad och varför. Jag kan bara konstatera att när jag är hemma i min lugna vrå, så trivs jag med mig själv och min ensamhet. Ute bland folk påminns jag om att jag är större än jag trivs med och det slutar med att jag jämför mig med alla som går förbi och då inte till min fördel och sedan så skriker tvåsamheten till mig. Jag kan tänka mig att en ofrivillig barnlös person som ser alla barnvagnar och höggravida kvinnor har samma känsla som jag där jag går och ser all kärlek, tvåsamhet, gemenskap mellan par hela långa dagen. Jag är totalt ned tyngd i själen och nu vill och måste jag fokusera på något positivt. 

Jag tänkte ägna detta inlägg till någon av listorna från boken "Älskade Lista". Idag har jag valt "De vackraste orden jag vet" • Kosmos - Kaos, ordning och oordning som det också betyder är för mig vackra ord. Jag anser att man borde använda kosmos mer dagligen precis som vi använder kaos så fort något är oss helt under icke-kontroll. Kosmos tycker jag låter vackrare och finare än ordning. Ordning kan få mig att känna mig fyrkantig, styrd och väldigt fångad i ett mönster medan kosmos sjunger om ett icke-kaos och ger indikationer om harmoni och balans. Men behöver inte innebära att allt ligger på sin plats hela tiden.
 • Andas, ett vackert ord som ger en inre balans och skönhet i livet. Andning ger ju även möjlighet till liv så bara av den anledningen är det ett vackert ord.
 • Empati, att känna empati för någon annan människa är en lycka och inre frid. Att få känna med någon annan, dela en svårighet med någon annan. Att få ge stöttning och närhet till en annan människa är en stor glädje.
 • Kärleksfullhet, det hörs på ordet, full av kärlek det kan inte bli annat än vackert. Det är himmelskt att få känna sig full av kärlek till sig själv, dom gånger det händer och till en annan människa. Att få känna att någon är full av kärlek till mig är ren lycka.
 • Vackraste, för mig har Cecilia Vennerstens låt "Det vackraste jag vet..." varit en betydelsefull låt som har följt med mig under många år. Min ex man sjöng den för mig när vi var ett nytt par. Den var en av sångerna som sjöngs på mitt bröllop. Den går rakt in i mitt hjärta. "Du ligger här bredvid och jag känner hur du andas, att älskas utav dig är det vackraste för mig..." • Sårbarhet, att vara sårbar är vackert i mina ögon och att känna sig sårbar inför något är också vackert.
 • Ljuvligt, ljuvligt är att se första blåsippan slå ut på våren, havets skönhet, höra vågornas oändliga rörelse en tidig morgon.
 • Älska, att få vara förunnad att älska är en gåva som inte man ska ta för given. Jag älskar mina barn högst på jorden. Att få älska en man skulle vara en stor lycka.
 • Universum, jag gillar ordet universum och innebörden av ordet. Universum är vackert i sin outforskade gåtfulla storhet. Vi vet mycket men ändå så litet om vår existens här i universum.
 • Hoppfull, full av hopp är jag. Inte alla dagar men de flesta dagar och det är ett vackert ord. Vissa menar att man inte ska leva på hoppet, man ska gå ut och se till att nå det man drömmer och strävar efter. Jag håller med, men hoppfull är ändå ett vackert ord och jag är hoppfull över att jag i min strävan ska hitta min plats i livet.
 • Dum Spiro Spero - så länge jag andas, hoppas jag... detta kan inte vara annat än vackert i mina öron. Det är ord som klingar JAG
 • Lyhörd, lyhörd för naturens gåva till oss, lyhörd för mina barns behov, lyhörd för min inre röst, lyhörd för livets budskap..
 • Omtänksam, att visa omtänksamhet är så vackert i sig. Det kan vara en klapp på min kind från någon som är omtänksam om mig, en blick som visar att jag finns. På samma sätt vill jag visa min omtänksamhet för andra människor genom att stryka över en arm som behöver tröst eller ge ett uppmuntrande ord.
 • Mindfulness, att vara fullt närvarande i sitt sinne, är underbart så säg. Mindfulness är en gåva till mig av livet. Det har gett mig så mycket och hoppas det kommer ge mig mer genom min träning.
  Min inställning till livet de flesta dagar är att inte lägga ned tankar och funderingar kring negativa saker som jag inte kan påverka. Att vara här och nu och njuta av det. Att känna lugn i mitt inre tillsammans med min andning. Vissa dagar, som igår, går det inte att behålla den känslan utan de negativa tankebanorna tar över, men att få dessa dagar till färre dagar är en gåva i sig.
 • Närvaro, här och nu pratas det om mycket. Vissa kanske tycker det blir mycket ibland. Men om man som jag har levt i en tillvaro med så gott som inga stunder av här och nu och sedan förändra sin inställning och upptäcka vad här och nu ger. Då är det lycka!
 • Hav, ett sådant vackert ord och vackert materia. Genomskinligt egentligen, men dess innehåll och botten ger dess otroliga färg. Allt från djupaste blå till klaraste turkos. Rofylld rörelse av vågorna som sköljer upp på stranden. Ljudet som framkallas av dess rörelse, stilla vågljud till stormiga vindpinade vågor som kastar sig mot klippor. Så oerhört vackert.
 • Vatten, livet i ett glas - så pärlande, porlande fräscht och läckert vatten släcker min törst. Kan inte vara annat än vackert. Två väteatomer och en syreatom som bildar denna ljuvliga dryck. Livet är fantastiskt!

  Detta var mina vackraste ord. Vilka är dina? 
  Ta hand om Er idag och glöm inte bort att Andas! 


4 kommentarer:

Hovika sa...

Det var verkligen vackra ord med fina levande beskrivningar

LyckligaPraliner sa...

Åhh den är fin den sången. Och du är en fin människa Marie-Louise. Vad du kan lära andra människor mycket. Så mycket visdom om livet. För det har du och det är en rikedom även om det ibland kan vara tungt att bära.

Det du berättar först om hur du kände om dig själv och när du såg de andra är så väldigt vackert, smärtsamt vackert. Det du säger om dig själv din kropp...Ja, ibland kanske det hade varit bra att bara kunna krypa ur sin kropp ett tag. Ömsa skinn eller iaf ta en paus från den, göra om den lite och så. Visst kan man oftast vara nöjd med sig själv men det finns tillfällen när det inte alls känns bra.

Det om barnlösa som ser alla andra är också så sant. Riktigt sant. Jag önskar kärlek till dig. För jag tror att du är fullproppad med kärlek själv också.

Din vackraste ord du valt tyckte jag om att läsa. Ännu en gång förundras jag över hur alla dessa tankar ryms hos dig och att du verkligen kan beskriva dem.

Hejja dig, du är bara så fin!

Kram Ann-Louise

jeanettish.blogspot.com sa...

oj vad mycket fint som jag delar din uppfattning om :)
ordet universum är för mig en stor trygghet. i den vilar jorden.
universum håller sin vaksamma hand runt om oss. jag ber till universum om hjälp ibland.

jag känner så igen mig i ditt tänk ute bland folk.

men vad som slog mig på marknaden igår var alla osminkade kvinnor med fett hår. vråltjocka som gick och slafsade på allsköns marknads"mat".
smutsiga. och hur kan så många människor gå omkring med äckliga stora vårtor i ansiktet?
jag tog bort en liten "kula" jag hade under läppen när jag var runt 20. insåg att så kan man ju fan inte gå omkring.

jag hade klänning igår. lockar i håret OCH smink.

men jag VET vad du pratar om när man är bland folk i en stad och ser par som pussas t ex. suck.

tror inte på den kärleken för min del någon mer gång.

tack för dina klokskaper som alltid sitter lika fint ♥

idag är jag ledsen trots sol från klarblå himmel.

jag har tråkigt.

Ninja sa...

Här och nu.....men det beror på var vi har varit och kommer att bli det vi hoppas på eller?