torsdag 12 april 2012

Att Göra Sig Själv Besviken
Just nu är jag inte värd speciellt mycket i mina ögon. Jag är besviken på mig själv samtidigt som jag försöker ha förståelse för mig själv och den situationen jag befinner mig i. Varför hamnar jag här? Jag vill saker men kroppen motarbetar mig. Är det av rädsla att misslyckas? Eller är det av rädsla att lyckas och att jag hamnar på okänd mark och allt ovisst som det innebär. Jag vet inte, jag vet bara att jag mår illa just nu. Hur ska jag ta mig ur min situation om jag aldrig vågar ta de steg som krävs? Hur ska jag kunna bryta ovanor och destruktiva mönster om jag aldrig går utanför trygghetszonen? 

Maria Helander skriver idag att "Vi är inte våra tankar, vi har tankar" Just nu känns det som jag bara är mina tankar och känslor och inte så mycket mer. Inom mindfulness finns ett verktyg som heter SOAS som är effektivt på osunda tankemönster. Jag tror jag har skrivit om detta förut. 

Får jag tankar om inte är av positiv karaktär så bör jag stanna upp...Observera tanken jag får.... acceptera att jag tänker det jag gör utan att döma.... agera på tanken om det går eller Skicka den vidare. Allt för att dels inse att det är en tanke och inte jag som person. Att acceptera att jag tänker som jag gör ger en stor effekt av avväpnad, tanken tappar sin kraft och det är lätt att skicka vidare. Genom att skicka vidare utan att döma ger möjlighet för nya positiva tankar att fyllas på. 

Visst verkar det lätt. Men idag är det inte lätt.. .. 

Just idag behöver jag verkligen någon att prata med. 


17 kommentarer:

LissAnna sa...

Sådana här dagar är ju rena potatismoset. Jag förstår att det känns väldigt jobbigt. Men du är väldigt mycket värd du gumman. Det vill jag då säga. Och du gläder alltid mig med dina fina kommentarer hos mig.
Kram Stina


Så kan jag säga också att du faktiskt får ringa till mig om du skulle vilja det.

Kvinna i medelålderns tid sa...

Vet du! Bara det att uttrycka i ord hur man mår kan ju få en att må lite bättre. De dagar som är skit måste genomgås de med och du verkar ha bra verktyg. Sedan jag träffade dig här så har du berikat mig ofantligt mycket med dina ord. Njut av positiva saker, skicka vidare det negativa... Kram

Du får gärna ringa mig med, tjoa till på min blogg!

Livskrafter sa...

ja min vän sådana dagar består ju livet också av tyvärr...och jag är en märkligt figur för jag tror inte att dom är av ondo. Jag tror att det handlar om att våga se alla nyanser av den som är DU. Just nu känns livet motigt och det är en tung dag- ACCEPTANS. Gör inte motstånd mot det som känns utan acceptera att idag är jag närmre min sårbarhet och ur detta kommer utveckling. Jag tror att det är när vi gör motstånd som detta jobbiga för ännu större plats och energi. Jag brukar säga till mig själv - Dt är ok att du mår som en påse nötter idag Emma, förmodligen behöver du detta för att imorgon komma vidare och ett steg uppåt. Först acceptans och sen skapa utrymme för nya friska fräscha positiva tankar. Du är ju så mycket mer än det jobbiga som känns just idag.
Nu snurrar jag in mig lite här men jag försöker säga att det är ok att må skit och vara en helt underbar person ändå
SKickar en STOOOR kram
Emma

jeanettish.blogspot.com sa...

har du nån du kan prata med?
för mig kan det räcka att skriva...
kanske sova.
jag skickar varm kram och har idag fotat lite grönt ute - då tänkte jag på dig ♥

messan sa...

Jag använder mig av SOAS också och jag tycker det fungerar bra men precis som skriver så går det inte så bra vissa dagar alls.
Då stökar det bara till det...

Var inte besviken på dig själv utan accptera att så här är det idag och låt det bara vara så. En resa är som en berg och dalbana och det positiva är att man lär känna sig själv och sitt innersta speciellt såna här dagar. Det måste få ta sin lilla tid för kroppen och själen...jag vet.

Jag hoppas du har någon som du kan lätta ditt hjärta för idag...annars får du gärna ringa mig<3. Du är stark och beundransvärd.
Varma kramar

Fröken Hulda sa...

Jag har nästan stängt av helt. Varit hemma från jobbet och bara sovit. Hoppas det läker sakta men säkert vad det nu är som måste läkas... både hos dig och mig. Och att vi inte är så rädda för det okända...

Kram

Marie-Louise Nilsson sa...

Tack fina ni för ert stöd och att ni välkomnar och bjuder in till samtal. <3 Kärlek till Er. Jag har pratat med en vän idag över tre koppar kaffe. Så nu känns det bättre. tack tack tack

LissAnna sa...

Ja, hör gärna av dig. Det skulle vara trevligt, även om du inte skulle må så bra.:-) Kram

Ninja sa...

Jag tycker det är modigt av dig att skriva om det....
Att kunna acceptera en dålig dag/ vecka/ månad.....och inse att det kommer bättre dagar, för det gör det...
Att idag är en dålig dag betyder inte att i morgon blir det...
Kram

Byronesse sa...

Hej fina du!

Jag förstår precis vad du menar med att det känns som om man bara är tankar och känslor och befinner mig alltför ofta i det jag med... Ibland tycker jag att alla metoder soas, basal kroppskännedom, meditation ankare hit och dit, bara leder till ett större kaos, men sedan kommer dagarna när man vaknar med klart huvud, klar blick och total närvaro. Och då vet man att man är på rätt väg och att det är ett hårt men viktigt och bra arbete bakom. Du vet att det kommer sådana dagar snart! Eller hur!? Du är värd allt det bästa och det kommer till dig eftersom du vill mycket och är beslutsam:-)

Stora, varma kramar till dig!
Emma

Anna sa...

Det är första gången jag kikar in här och känner med en gång att jag kommer att titta in igen. Så fint du klär dina tankar i ord...

MyStory sa...

Inte ska du vara besviken på dig själv! Det är viktigt att du inte ställer för höga krav på dig. Det kommer att vända igen ska du se! :-)
Många uppmuntrande kramar

Monica sa...

Vännen, förstår dig. Du är en mästare att beskriva dina känslor i ord! Unika och värdefulla Marie Louice. Du finns i mina tankar!
Kram x 103 från mig.

messan sa...

Jag kikar in...för att fråga och se till dig. Hur är det nu...?

Varma kramar messan

Anonym sa...

Du är klok, och du kommer att lyckas och du kommer må bättre. Ibland segrar känslan över förnuftet. Mycket är så starkt inpräntat i oss att det tar tid. Mycket tid, jobb och många, ibland tuffa, insikter om oss själva och vårt beteendemönster. Fortsätt din strävan, var inte så besviken på dig själv. Du är fantastisk, och sådana dagar har vi alla. Jag vill skicka styrka, kärlek och värmande kramar till dig nu.
Kram vännen

Osloskånskan sa...

Du skriver, vi läser, alltså duger du mer än väl. Med ønske om en bättre dag imorgon!

Vida sa...

Ge dig själv tid. Ibland så kommer de där skitdagarna och de är inte roliga överhuvudtaget.. men de ingår i livet. Men du har bestämt att du vill må annorlunda och då kommer du att komma dit.. men det är bra att uttrycka och känna efter det som händer på vägen tror jag.

Hoppas dina dagar har varit bra sen du skrev det här...

Kram