torsdag 5 april 2012

Positiv Energi


Det här fotografiet representerar MIG. Vad ser du i bilden?

Att hålla sig positiv är en styrka som inte går att jämföras med något annat. Det ger påfyllning av mer positiva känslor hela tiden och det negativa får inte plats. Ja, jag råkade ut för ett ryggskott mitt i mina planer av vårstädning och familjemiddag men det är inte hela världen. Jag tänker inte falla ned i en negativ -tycka-synd-om-känsla och sitta och vältra mig i att det inte blev som jag hade tänkt. 

Nej, här ska jag nu sammanfatta hur jag håller mig positiv. (tål att upprepas för sig själv många gånger)


  • Den glädje jag känner när jag fotograferar går inte att beskriva i ord. Jag vill fånga det där speciella tillfället och känslan som ger ett intryck, inte bara en bild av i det här fallet en blomma. Att ta ett foto av en blomma det är inte svårt, men att leta efter det där tillfället där ljuset, vinkeln ger något mer än bara en blomma det är så givande. Och det ger en sådan glädje när jag sitter och tittar igenom fotografierna och jag upptäcker att jag har fångat ett eller två sådana tillfällen. Nej, jag är ingen tekniskt duktig fotograf som vet precis hur jag ska ställa in kameran för att få vissa effekter men det gör mig inget... Jag gillar min nivå av att jag leker mig fram. Jag är tacksam över min hobby

  • Att varje dag på något sätt sammanfatta för sig själv vad jag är tacksam över ger en positiv känsla i kroppen som består. Det ger även vidare vinkel på tacksamhet. Dvs. man upptäcker fler och fler saker att vara tacksam över. 

  • Att göra en tacksamhetsmeditation på kvällen tillsammans med att man ger sig själv komplimanger för varje kroppsdel ger en otrolig fin känsla om sig själv och sin tillvara. 

  • Att ha en fin bok att skriva ned stunder av lycka eller stunder av glädje varje dag är också en berikande del som håller mig positiv.

  • Att skratta ger må-bra-pluttarna i kroppen en skjuts så det står härliga till. Skratt bör vi ge oss varje dag.
  • Att veta att jag har goa vänner runt hela Sverige som jag läser och bryr mig om och att de läser och bryr sig om mig ger en otroligt fin känsla i kroppen och berikar mitt liv.
  • Att Andas, vet ni redan är av STOR vikt för mig och ger mig positiv energi. Varje morgon vaknar jag, sträcker på mig, andas, känner in kroppen, ljuset i rummet. Man kan nästan säga att jag spinner som en katt när jag låter dagen landa i mig innan jag sätter ned fötterna på golvet och jordar mig med tanken. Det här blir en bra dag!
  • Att vistas ute i naturen med rörelse ger också massa styrka och kraft.
  • Det som ger mig otroliga positiva upplevelser varje dag är att jag använder mina SINNEN
  • Sedan kan förväntan av vad jag har framför mig ge mig mycket positiv energi. Att vila i det och känna att jag har mycket att vänta framöver ger motivation och inspiration. 
Så här i påsktider, ta Er tiden och fundera över vad som är värt för Er och vad som berikar Ert liv. Jag kommer bli förvånad om Ni kommer fram till att det är status och pengar.. Glöm inte att Andas. 12 kommentarer:

Elisabeth sa...

Så klokt och sunt att påminna sig om allt det goda i livet. Jag har också provat på att skriva tacksamhetsdagbok. Det är så lätt att man glömmer att se och tar saker och ting för givna. Vi människor fungerar nog ofta så.Hoppas att du snart blir bra från ryggskottet. Önskar dig en riktigt fin påsk.
Många påskkramar
Elisabeth

Ankii Nilsson sa...

Positiv energi är bra energi!!
Precis allt blir lättare om man ser saker från den positiva sidan.

GLAD PÅSK!!! Vi ses på Blåkulla i afton - för du ska väl dit:)

Kramiz

Fröken Hulda sa...

Positiv input behövs

Vi ses ikväll ;)

Anonym sa...

Så härligt att du hittat din väg att hålla dig positiv. Det är hela skillnaden i livet. Jag önskar dig en skön och härlig påsk hur den än blir i övrigt. Kram!

jeanettish.blogspot.com sa...

du är så klok och förståndig ♥
ibland ger jag mig in i saker som tar för mkt energi av mig.
och det handlar ofta om människor som vill saker fast jag egentligen inte vill och inte orkar...
det måste jag jobba med - att säga nej.
kram och glad fredag önskas//

LyckligaPraliner sa...

10 stycken väldigt bra punkter. Det är ju fantastiskt att du kan detta och "genomför" det. Makalöst tror jag är rätta ordet :)

Har rast på jobbet nu. Det kommer att bli i stort sett inget bloggläsande för mig de här dagarna. Då får ja desto roligare nästa vecka när jag ska läsa ikapp.

Ha en riktigt fin helg.

Kram Ann-Louise

Ninja sa...

Jag rider.....det ger mig positiv energi!

promenader på landet sa...

Kloka tänkvärda punkter! Önskar dig en fin påsk! Kram Maria

Liv Lust Balans sa...

Klokt o sant..

Önskar dig en härlig påsk och att du blir bättre från ryggskottet.

Kram
Malou

Jessica - En flicka som är stark sa...

vilket bra inlägg :) Kram

LILITH - Mamma med Borderline sa...

Vi har väldigt mycket mindfulness vi arbetar med i grupp-DBT. Till en början är det otroligt svårt och frustrerande, men när man börjar att greppa det är det ett otroligt verktyg att använda sig av.

Vida sa...

Sån härlig sammanfattning.. som ett fång med påskägg i härliga färger som innehåller olika skatter.. härligt att få dela din klokskap...

Kramar från Liv