söndag 11 mars 2012

VilodagMin vårpromenad igår inbringade ett litet möte med en vacker stubbe. Ibland blir jag sittande och titta på den helt egna värld som lever där. Allt nytt liv som spirar i en rest av ett träd som har fått lämna in. Vackert! 
Idag ska jag leka med kameran och bara vila. Nje inte riktigt för jag ska torka golv men sen ska jag bara vara. Vad ska ni göra denna soliga söndag? 
Min beröring i dag blir handmassage och lite nagelfix. 

Just nu njuter jag av en kopp kaffe med cocosolja i, mums vad gott det är. Verkligen en positiv njutare i mitt liv. Oljan var dyr som skjortan, fick gå och suga på den ett antal veckor. Kan vara en fördel med det också eftersom nu kommer jag njuta av den lilla godingen desto mer. Men varför är det så att det nyttiga är så dyrt? Jag vill tillföra min kropp en god hälsa och med det en hälsosam kost, men ibland kan jag känna att en ensamstående sjukskriven mamma mäktar inte riktigt med den kostnaden det innebär att ha hälsomat i skåpet. Vad säger ni? 

Jag märker att detta inlägg blir lite om dittan och dattan för helt plötsligt så slår det mig att jag använder ett uttryck som min kollega sagt åt mig att jag använder väldigt mycket när jag ska framföra en åsikt. "Jag kan känna" Hon menar på att genom att jag använder mig av det uttrycket så lägger jag fram min åsikt väldigt försiktigt och ibland behöver jag mer bestämt stå för min åsikt. Har ni någon fras som ni använder er av ofta? Är den av positiv eller negativ karaktär? 

Jag måste tänka mig för när jag använder min i jobbsammanhang. Vill jag bli tagen på allvar och lyssnad på så kan jag inte använda "Jag kan känna" för då blir det lätt lite för försiktigt och mjukt. Nyttigt att bli medveten i alla fall. 

Ha en skön söndag och ge dig själv rörelse idag och på det viset rör vid dig själv. 

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Så fina bilder!! jag har den erfarenheten att just orden Jag känner att är en bra ingång vid möten på min arbetsplats. Kanske för att det stundtals blir lite hårda tongångar och då lyssnar man på någon som säger Jag känner... Så det kan nog variera tänker jag. Önskar dig en fin söndag.Varm kram

Fröken Hulda sa...

Måste få fråga om den där cocosoljan du har i kaffet. Jag är inte så sugen för egen del, men dottern har pippi på cocos och hon har snart namnsdag. Vart kommer det nyttiga in?

Vilodag låter bra. Själv behöver jag aktivera mig men hittar inte motivationen

Malou Thorman sa...

Dittan och dattan är bra tycker jag. :)

Det du skriver om att du använder "känner" aktualiserar något som jag precis har börjat fundera på igen. Vi är ju lite olika vi människor och olika har vi tendens att vara när det gäller hur vi tar in och vad vi ger ut också. Kanske är det så att du är en "kännande" person, alltså kinestetisk. Andra personer använder sig mer av det audiella sinnet och då blir det att de använder sig av ord som, jag lyssnar på dig, jag hör vad du säger etc. Och andra i sin tur är mer visuella..jag ser vart du vill komma, jag kan föreställa mig etc.
Så...det beror alltså på vilket sinne som den personen du pratar med har. Detta väljer hur du uppfattas.
Ett tips är då..( det blir ett långt inlägg det här) om du är i en intervjusituation, försök lyssna efter vilka uttryck som den personen har. Då kan du välja dina ord efter detta och den personen kommer att förstå vad du säger.

Ninja sa...

Jag köpte dyrt kokosfett.....men min kropp ville inte ha det :(
trots att jag normalt sett gillar kokossmaken....

MyStory sa...

Jag använder den där dyra kokosoljan jag med och har hört att man kan ha den i kaffe men det har jag inte testat. Vet inte om jag använder något särskilt uttryck ofta men det gör jag säkert. Ha en fortsatt finkväll!