söndag 18 mars 2012

Jag Doftade Fuktig Vårdoft I Dag


Klicka här för att se fler vårbilder
och det gjorde mig så tillfred med stunden, promenaden och dagen. Jag hittade mina första blåsippor för i år. Det var inte många, bara en liten samling små kämpar i hela skogsbacken som snart kommer vara blå av alla sipporna. Men jag kröp ned på knä och knäppte så det stod härliga till. Jag hade tur, för jag hade glömt att ladda kamerabatteriet så det var på vinst och förlust att jag fick några kort i huvudtaget. 

Precis intill sipporna fanns det en sten som var platt och klädd i mossa. Perfekt att sätta sig på, det var som den var gjord för mig. Jag satt och andades härlig luft. Blundade och lyssnade på fåglarna.... Ahhh
Men precis som vanligt så kom det en fartdåre med bil på cykelbanan med stereon på högsta volym och förstörde idyllen för en stund. Men jag blev bara lite förgrymmad en stund sedan tänkte jag, han visste ju inte att jag satt här och njöt av tystnade. Jag lät mig alltså inte påverkas av detta avbrott. Jag strosade i sakta mak genom omgivningarna runt mitt hem. 

När jag kom hem hade jag fått energi, jag tog tag i tvätt som jag har tvättat de senaste två dagarna och vek undan allt. Det var kläder till tre personer, handdukar och lakan. Sedan har jag bäddat rent och fixat lite... så jag känner mig nöjd. 

Snart kommer en vän till mig och vi ska fnissa och prata.. hon är också ensam så hon sover över när hon kommer. Så nu blir det en trevlig kväll. Ha en skön söndagseftermiddag och kväll. 

Glöm inte att andas.


9 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Jag har fått dofta på sånt där härligt lätt vårregn idag. Ståendes under en vacker hängbjörk. 8 plusgrader gjorde sitt till för att få vårkänslorna att vakna lite mer

Ankii Nilsson sa...

Oj jag har inte kollat efter blåsippor ännu, men granntösen sa hon plockat så jag då finns de här i skogarna:)

Sånna där små väninneträffar med fnitter och pladder, de e alltid kul.

Kramiz Ankii

jeanettish.blogspot.com sa...

tog med kameran ut. inte ett livstecken mer än ett par tråkplanterade krokusar i skrik-lila... kändes sådär...
dammade förskräcklig på den osopade gångvägen. inte min mening att verka negativ men i do not like springtime.
tiden då alla dubbelhakor ska ut i vårsolens glans... ha ha ha... kram min nya fina vän//

Marie-Louise Nilsson sa...

hahahha, du är rolig Jeanetta. Jag tänkte snygga till dubbelhakorna i solariumet några gånger. Allt hull blir finare i brun nyans. :) Kram min nya goa roliga vän.

Susanne sa...

Fantastiskt att du hittat blåsippor. Nu ska jag också ut på alla 4 i skogsbackarna och söka. Du funderade förut hur jag får till suddigt i mina bilder. Jag använder ett macroobjektiv. Ställer in bländaren på lägsta siffran = största bländaren och kryper nära motivet. Sen flyttar jag mig fram och tillbaka tills jag hittar motivet jag vill ha. Har du kunskaper i manuella inställningar så är det inte så krångligt men annars när du har tid och ork så är det superbra att lära sig grunderna. OCH jag vet att det är superkrångligt i början men genom att öva och öva och testa sig fram så har jag lärt mig hur det funkar och mitt bildskapande har tagit mig framåt i massor. Lycka till och fråga om du undrar nåt. Kram och superfina bilder på vår vackra vårblomma.

jeanettish.blogspot.com sa...

ja, lite sol gör susen på de flesta kroppsdelar ;)

Livskrafter sa...

Låter strååålande underbart
Ha en fin måndag kram
Emma

messan sa...

Har de redan kommit då måste jag ge mig ut i skogen och se om jag kan hitta några jag med. Idag blåser jag nästan bort här så det gäller att sätta upp håret om man ska ses något:).

Ha en fin dag!
Varma kramar

MyStory sa...

Så underbart det låter med doften av vår. Jag blir riktigt avundsjuk på dig! Här har det snöat en hel decimeter idag. Inte det minsta lilla kul :-(
Önskar dig en fortsatt skön kväll!
Kram