onsdag 21 mars 2012

Äntligen....



...hittade jag de små gula härliga vårblommorna. Tussilago.. fint namn tycker jag. Jag har haft en skön dag idag. Värmen och solen gav mig lite energi att fixa balkongen så jag har suttit där idag och njutit med kaffe och datorn i knä. Jag har också promenerat lite längre idag och passade på att slinka in på en solariumstund. Det var så välbehövligt, avkopplande och skönt. Ska försöka upprepa detta några gånger, känns alltid lite trevligare att möta våren med lite färg på kroppen. 

När det gäller Maria Helanders blogginlägg om nyfikenhet och rädsla så har jag funderat på detta ett tag och jag har kommit fram till att jag har tappat min nyfikenhet och rädslan har flyttat in. Detta är sorgligt att upptäcka. Förut så visste jag inte hur fort jag skulle ge mig på utmaningar och få ge min toutch på saker och ting. Denna nyfikenhet har helt försvunnit och jag har en rädsla för det jag ger mig in på idag ska leda till att jag i förlängningen körslut på mig själv och att det jag tycker är roligt ska göra mig sjuk. Detta har jag inte tänkt på på det här sättet förut utan tanken väcktes när jag läste Marias blogg. 

Jag förstår ju att jag inte kan ha det så här. Jag kan inte vara rädd för att göra det som intresserar mig för rädsla om att bli sjuk igen. Nu pratar jag om när jag har blivit frisk och arbetsför igen. Hur ska jag förhålla mig då? Hur får jag tillbaka nyfikenheten och får bort rädslan? Detta tänker jag låta glida runt lite i mig och låta det sjunka in. 

Nu tänker jag fortsätta att njuta av dagen. Ha det så bra ni med och glöm inte att andas. 

9 kommentarer:

Liv Lust Balans sa...

Vad ledsamt att höra att du har tappat din nyfikenhet. Eller åtminstone det som du beskriver som din nyfikenhet. Utifrån min egen känsla av nyfikenhet tycker jag att du använder den hela tiden nämligen. När du tar kort och arbetar med dessa, när du målar, när du läser och svarar på blogginlägg. Nyfikenhet är för mig ett intresse av livet. Jag ser din berättelse mer som att du kanske har svårare för att hantera gränssättning för det som engagerar dig. Jag hoppas att även du passar på att andas..:)

Marie-Louise Nilsson sa...

Jag andas, väldigt viktig för mig. Tack för dina ord. Jag får tänka ett varv till kring det här. För det är ju som du säger. Jag är nyfiken när jag gör det som får mig att må bra. hm... men det känns som jag har tappat den när det gäller mitt arbete. kram

LyckligaPraliner sa...

Har en vän som blev rädd för det mesta. Det finns ju rädslor att finna i allt om man letar. Tror att rädslan försvinner i takt med att modet kommer tillbaka. Men rädsla verkar ju vara något som ständigt försöker göra sig påmind. Jag skrev ett inlägg för några dagar sedan som avslutades ungefär med att fruktan hindrar oss, stoppar oss i det vi vill. Den går stoppa är jag säker på. Med rätt verktyg klarar man det mesta.

Jag håller med inlägget här ovan som "Liv Lust Balans" skrivit.

Ha en fin kväll! :)

Ann-Louise

MyStory sa...

Så härligt att se dina bilder på vårblommor. Här dröjer det innan det blir dags för det...

Det svåra är att hitta en balans i livet. Man måste våga fortsätta lev och bejaka sin nyfikenhet men samtidigt måste man klara av att bromsa så att man inte kör på för hårt och skadar sig själv.

Jag har ingen erfarenhet av det du sliter med men jag tror att vi på ett sätt är lika känsliga för stora påfrestningar. Har man en gång gått över gränsen så blir man inte hårdare utan istället blir man känsligare. Man måste hela tiden vara lyhörd för kroppens signaler och stanna upp innan man går utanför stupet igen...
Kram

LyckligaPraliner sa...

Sv; du har redan läst och kommenterat det inlägget. Det hette "Med de stora stövlar" och det där med fruktan var väl en rad på slutet :))

Ann-Louise

messan sa...

Åh, har du hittat dom... Idag såg jag blåsippor och blev så glad för deras fina blomster till oss.
Den där nyfikenheten finns alltid hos mig trots att jag varit nära döden och jag tror att det är viktigt och väldigt betydelsefullt att ha den med sig hela tiden.Nyfiken för mig är livet här och nu.
Jag tror att du kommer hitta den snart:):
Varma stora kramar

Lilla Kullan sa...

Bra att du kan njuta av vardagen.
Imorgon ska jag kolla om jag kan se tussilago här.:-) Kram Stina

Ankii Nilsson sa...

Tussilago - så härligt!! Ja våren och värmen har kommit med stormsteg nu, så de börjar bli både grönt och så klickar av andra fina färger ute.

Kramiz o ha en skön torsdag

Anonym sa...

Som jag känner igen din känsla och tanke Marie-Louise. Min nyfikenhet, min ambition, min drivkraft flyttade ut under en ganska lång tid. Jag kände inte riktigt igen mig själv. Kanske skrämdes lite över det, kände sorg. Då sa en klok vän till mig; det är nog av överlevnadsinstinkt din nyfikenhet och ambition nu får vila. När dina krafter kommer åter så kommer nyfikenheten åter. Så rätt hon hade! Nu börjar min nyfikenhet, driv och ambition att komma tillbaka. Du behöver nog inte vara rädd att åter köra slut på dig, så länge du har din Mindfulness och verktyget SOAL med dig. Du kommer se signalerna på vägen och har större insikt i din person. Nu kommer du kunna balansera din nyfikenhet och din förmåga till vila. Stora kramar från en nyfunnen vän //Hanna