måndag 5 mars 2012

Ovanor Går Att BrytasJag arbetar nu för regelbundna mattider. Jag känner att det bara är till godo för mig och att det kommer bli en bra struktur som gör att jag får chans att bryta andra dålig vanor. Men en sak i taget. 

Under alla år som jag har åkt jojo i vikt så är det inte att jag egentligen äter ovanligt mycket eller massor av fikabröd och godis. Nej, boven i dramat är just oregelbundenhet och det blir gärna långa stunder utan mat om jag blir stressad och "ska-bara-göra-det-först" när jag är i farten. Jag tror att regelbundna mattider startar vid barnsben och mina rutiner som liten var frukost, middag vid 14.00 och kvällsmat vid 18.00 ungefär. Inga mellanmål eller påfyllnad mellan. Detta gör att jag är väldigt ovan att äta mat två gånger om dagen men jag är övertygad att det behövs och två mellanmål där emellan. Hellre att måltiden blir mindre vid varje tillfälle men att man fyller på regelbundet med lite energi. Detta är min strävan och jag ska kämpa och LYCKAS, trots att det inte ligger naturligt i mig. 

Nu ligger inte fokus på att rasa i vikt trots att jag har en längtan att göra just det, men jag måste ha i mitt sinne att jag på grund av min utbrändhet och depression samlar på mig fett enligt kroppens egna försvar. Men jag tror chansen är större att jag hittar min hälsa och hälsovikt om jag inför regelbundna måltider och givetvis sunda matvanor. Sunda matvanor  har jag redan, jag lär mig hela tiden vad som är nyttigt för kroppen och tillför mer av detta i min kost. 

Jag läser även en ny bok "Kaos i kvinnohjärnan" av Mia Lundin där jag får lära mig om vad obalans mellan hormoner och signalsubstanser kan göra med kroppen. ... Jag är på väg mot ett hälsosammare och friskare liv kan jag lova MIG SJÄLV och ER. Jag har en spännande resa framför mig... 

Vad brukar de säga? -"Den som söker, den finner"

6 kommentarer:

Monica sa...

Tjingeling, så förståndig du är!
Var rädd om Dig och ha en bra fortsättning på veckan.
Kram och vink från mig.

Fröken Hulda sa...

Den där boken lockar verkligen!!

messan sa...

Jag har också det bekymret med mina mattider...glömmer bort...hinner inte...eller ska bara. När jag äter när jag ska så går jag oftast ner i vikt väldigt fort. Jag tränar fortfarande på det och som sagt övning ger färdighet.
Lycka till!
Kramar

MyStory sa...

Jag lever ensam och slarvar med maten ibland. Det är lätt att göra det när man är själv... Lycka till!
Kram

messan sa...

Såg små fina vårblommor idag när jag promenerade till sjukhuset idag...det är vår:)
Varm kram

nattsyrransphoto sa...

Fantastiskt vacker bild och underbara små ord, för visst är det så. Din header ger mig verkligen bevis på att våren är på gång och som jag längtar. Tänk att få gå ut i vår natur och fota vårens sprickbildningar och nya skapelser. Så länge har jag tulpaner stående hemma som är fantastiska att fota. Tack för intressanta boktips. Ska Bara, som Alfons säger... jobba klart mina hästpass och komma lite i fas men sen så... Kram