tisdag 13 mars 2012

Mina Golfbollar I Burken



Idag har jag tillbringat dagen med min kära syster. Min syster har alltid stått mig väldigt nära, jag har många gånger sagt att hon är min bästa vän. Tänk att ha en storasyster och bästa vän i samma person. Det har jag haft i hela mitt liv. Ja ja när jag var liten var jag en dryg tölp som hon fick gå och dra på för att mamma bad henne. Men när vi hade flyttat hemifrån och börjat få barn då blev vi som ler och långhalm. Jag har varit trygg med min syster i vått och torrt. Jag var väldigt blyg som liten och då ställde hon upp på mig och gick in och köpte smågodis över disk till mig. Det var något som jag aldrig kunde tänka mig att göra. Stå och peka på varje bit jag ville ha... usch!

Vår mamma gick ut och dansade, på Baldakinen som det hette, och på den tiden var det inte så noga med barnvakt. Min syster fick vara barnvakt till mig. Jag minns att jag låg i min säng och kände doften av att mamma gjorde i ordning sig. Lite extra parfym... doftade enda in till mitt rum. Min syster sprang hos mig och sa åt mig att inte somna. Hon ville att jag skulle vara vaken med henne när mamma gått. Jag gjorde verkligen allt i min makt för att inte somna, men jag var kvällstrött och somnade nästan alltid. Jag kan tänka mig min systers besvikelse över att hon fick tillbringa hela kvällen för sig själv, med mig snusandes. 

Idag fick jag i alla fall ställa upp för min syster. Hon ska snart operera sig och hon är lite orolig och rädd för detta. Idag var det dagen då hon skulle ta prover, prata med läkare och massa folk på sjukhuset och jag var med henne. Det kändes viktigt för mig att få vara där för min syster, eftersom hon betyder så mycket för mig. Detta kommer bli så bra.. det känner jag på mig. 

Sedan har jag en älskad dotter här hemma på 19 år till sommaren. Vi har också en nära och kär relation. Vi stöttar och hjälper varandra så mycket vi kan. Hon fick väl några vårkänslor för någon dag sedan så hon ville fixa sitt rum helt plötsligt. Hon behövde min hjälp med att riva garderoben, resten skulle hon fixa själv. Hon har nu hållit på i två kvällar och nu har vi rivit en dubbelgarderob med glasdörrar. Hennes kommentar var; "Du ser mamma, vi behöver inga killar. Vi fixar allt själva" Hon är go min dotter. 

Mitt svar till henne blev; "Nej, inte behöver vi killar till att bygga och riva i alla fall. Det kan vi själva ;-)


Detta är några av mina golfbollar i majonäsburken! ;-D





6 kommentarer:

MyStory sa...

Jag önskar att jag hade en syster men det har jag inte. Men jag har världens bästa och snällaste "lillebror" ( drygt 190 cm :) Sen har jag en mycket älskad dotter. Jag är glad över det jag har även om jag inte har en syster.
Kram

Fröken Hulda sa...

Jag har också en snäll lillebror (185 cm) och en dotter. Nån syster blev det inte förrän för några år sedan. Då bestämde jag och min barndomsvän att vi ÄR systrar (SöstraMi). Hon bröt av olika orsaker med sin egen och vi kommer alltid att finnas för varandra.

RackarTuss sa...

Vilket härligt inlägg, fin känsla.

messan sa...

Jag känner igen känslan med mina älskade döttrar...de betyder så otroligt mycket för mig. Det är en vacker känsla<3.
Varma kramar

Ankii Nilsson sa...

De e gott med syskon o barn som står en nära. Jag har ingen äkta syrra men en som adopterat mig till syster:) de hände för si så där 30 år sedan. Bröder har jag dock några tycken o barn har jag ju gott om..

Kramiz

Vida sa...

Vilka härliga "golfbollar". Mina syskon är verkligen en del av min livsskatt....

Kramar