lördag 17 mars 2012

Att Vila I Kreativitet...
..är ren glädje och avkoppling. Att bara låta lusten och kreativiteten få utrymme och inte sätta upp förväntningar, resultat eller prestationen. Det roar jag mig med idag. Som ni ser så har jag ingen speciell plats för mitt målande utan jag sitter där jag får lust. Just nu skräddare i soffan. Det spelar ingen roll om jag råkar kladda ner lite, vi har ett kreativt och tillåtande hem utan prestation om att se ut som en inredningstidning. Min dotter har mer än en gång sagt att hon trivs mer i vårt hem nu än när jag var gift. Då hade vi mer det där inredningshemmet, där var sak hade sin speciella plats. Det är mer hemtrevligt idag anser både jag och min dotter. 

Att uppmuntra kreativiteten är något som är viktigt för mig både som privatperson och som yrkesmänniska. Inga jämförelser om att andra kan bättre eller att jag inte är bra nog, utan mer en skaparglädje och att jag gör det jag har lust med. För mig är skapandet mer viktigt än resultatet, dels för att det är det jag får ut av stunden då jag är aktiv i att måla eller fotografera som ger mig mest. För det andra så blir jag aldrig klar med en målning, utan kan alltid göra lite till ...

Just nu har min dotter fått idén att måla en fågelbur och fåglar på sin vägg och jag uppmuntrar idén. Härligt kreativt! Sedan om det inte blir så bra, vad spelar det för roll. Min tanke är att jag ska ha hennes rum som mitt målarrum när hon har flyttat hemifrån så det är bara trevligt om det blir en kreativ känsla där.  Men nu är min dotter riktigt duktig i sitt skapande så jag är övertygad att det blir fint. 

Jaha, det är min lördag... jag springer också ned i tvättstugan i mellan åt. Idag är det lakan, filtar och handdukar som får sin del av renlighet. :) Ha en trevlig och skön lördag alla goa därute. 

Glöm inte att Andas!


6 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Jag kan verkligen inte teckna/måla. Ja kan och kan..Alla kan väl men frågan är ju hur det blir och mitt blir bara inget alls :)) Jag får låta min kreativa ådra rinna åt annat håll istället. Låter som en mycket bra idé din dotter fick. Tror säkert att det kommer att bli mycket bra.

Ann-Louise

Fröken Hulda sa...

Jag kan inte heller måla men skrivandet är också kreativt. Texta tycker jag om. Ritar hjärtan och blommor gör jag på långtråkiga möten. Vi hittar alla våra sätt och så gillar jag det där med ett tillåtande hem. När dottern var liten och hennes kompis hela tiden blev tjatad på av mamman att inte smutsa ner sig så sa min 4-åring... "Vi har tvättmaskin"

Ninja sa...

Det ska synas att man lever i ett hem inte bara bor. Tack för alla kommentarer....vi har haft en innehållsrik resa hitills med långa nätter. Idag pustar vi ut.....gör ingenting, utan bara slappar :)

jeanettish.blogspot.com sa...

har tänk mycket på andningen.
och på mina dubbla hjärtslag.
stressen som dyker upp ibland. när jag otrivs i situationen. t ex när en dotter surar som just nu. ont i magen.
då känner jag mig också extra tjock.
jag blir så trött korta stunder. tappar helt.
men jag försöker - hela tiden kämpar för att piffa tillvaron.
och ibland blir det bra. korta stunder.
bra söndag önskar jag dig ♥

Marie-Louise Nilsson sa...

Visst är det en kamp min vän, jag känner precis som du. Vi får stötta varandra så gott det går. Jag blev peppad av dig och sätta på mig en färgklick idag. Så tack för det... nu får vi se om den smittar mitt inre.. Jag ler i alla fall nu. Trots huvudvärk... men nu ska jag resa mig från soffan och ta tag i denna dag och framför allt mig själv. Kram goa du. ..

Vida sa...

Vilka härliga bilder och vad härligt att ni ger utlopp för kreativiteten. Det är så viktigt.. Jag önskar jag kunde teckna men nu tecknar jag i ord i stället..

Kramar från Liv