torsdag 5 juli 2012

Stan Är Invaderad I Dagarna TreBild lånad av VLT

Nu är Power Meet i stan. Detta innebär några dagar av mycket fylla, människor som hänger som klasar ut från bilar. Bilar som i en del fall är riktigt snygga men i många fall är färdiga för skroten. Det innebär att stans poliser som har på sitt schema att arbeta vartannat power meet har den värsta helgen på hela året. De ska ta hand om överförfriskade ungdomar, ibland även äldre, och när värmen slår till som det är nu så blir det också utmattade och uttorkade ungdomar de får ta reda på. Helgen genererar många våldtäkter runt stan vilket leder till hemska minnen hos flera unga flickor. Allt detta följs av glatt påhejade stadsbor som går man ur huse och parkerar sig med campingbord och stolar efter gatorna med deras egna fester i dagarna tre. 

Verkar jag bitter, nej då, det är en folkfest utöver det vanliga. Vad det är som är så roligt att titta på fulla människor i skrotbilar det vet jag inte. Men skämt och sido, det finns ett gäng entusiaster i detta jippo som ser detta som en stor tillställning. De har polerat och fixat sina bilar dagen till ära, de har fixat sig själva i temat med bilen ibland även en härlig gammal husvagn i samma färgskala som bilen. Dessa tar jag på stort allvar och jag förstår deras glädje och var det bara dem som kom så skulle jag också sitta efter vägkanten och titta på dessa vackra åk. 

Men så ser det tyvärr inte ut. De är ett fåtal. Stans ungdomar ser chansen att vingla omkring på gatorna, inte heller helt nyktra, och har de tur så får de åka med någonstans. Vissa kom hit redan i måndags och blir nog inte nyktra förrän nästa vecka, förhoppningsvis så kommer de ihåg att de varit här. 

De har anordnat en fincrusing en av kvällarna för de 100 snyggaste bilarna, men för att se den måste du trängas med allt det andra. Hela jippot följs på VLt/PowerMeet För det är mycket mer en att bara åka runt stan i bilar. Tävlingar, uppställningar av bilar, salustånd med alla tänkbara bilprylar finns att se på en av våra flygplatser.  Om det nu vore så att de höll sig till vissa delar av stan men de tar omvägar också och idag stod följande att läsa i VLT.

VLT; Naken man juckade mot bilar

Så välkommen till vår stad och sommarens fest, Power Meet, kanske ska du passa på att gifta dig när du ändå håller på. Många par har genom åren ingått äktenskap under just denna helg på en viss plats vid crusingen.

Ta hand om dig och glöm inte att Andas. 


3 kommentarer:

MyStory sa...

Lite trist att det nästan alltid blir en massa fylla när det ordnas olika såna där grejer... Nu har jag fått boken jag beställde härom dagen :-) Ha en fortsatt fin kväll!
Kram

En Vacker Vardag ♥ sa...

Ja vad ska man säga om artikeln i VLT Suck!! Jag har aldrig varit på power meet. Det är synd att det alltid ska bli massa fylla för jag hade gärna tittat på dessa som lagt ner sin själ och putsat och fixat med sina bilar. Men det andra kan jag vara utan.

Kram Lotta

Anonym sa...

Det är synd om människorna (Strindberg)
Ann