lördag 14 juli 2012

Att Se Inåt Är Att Vakna


Jag har fått sova i natt och jag känner mig något mer utvilad idag. Jag har börjat lyssna på en ljudbok "Munken som sålde sin Ferrari", vilken är hur bra som helst. Tänkvärd om meningen med livet. Jag vill bara lyssna och lyssna, det är så typiskt mig att falla pladask för något och ge mig hän totalt. Men reflektion krävs med en sådan här bok och jag vill njuta av boken så nu får jag vänta tills i morgon eller eventuellt en stund innan jag sover. 

Jag inser att jag är på rätt väg i livet och att jag har hittat verktyg som ger min dag balans och harmoni, men jag behöver lite mer disciplin över mina dagar. Mina åtagande för att få en fin personlighetsutveckling är att meditera varje dag, promenera/träna, njuta av naturen och det lilla i vardagen. Det vill säga att motionera minna sinnen. Andas medvetet, ge mig näring och återhämtning. 

Jag vill citera boken: "Att se utåt är som att drömma, att se inåt är att vakna" (Robin Sharma) Jag håller på att vakna till mitt liv som jag vill LEVA och inte bara genomlida.

Jag vill aldrig mer försumma mitt liv och upplevelser som berikar mig som människa till fördel för mitt arbete. Jag vill prioritera mig och mitt inre rika liv och för det vill jag låta sinnena spela och barnasinnet få utrymme då och då. Detta har jag hitten tills bara unnat mig på semestern inser jag nu. Men jag vill ha det fokuset alla mina dagar. Är det möjligt tror ni? Visst kan man ge sig själv en lekstund; bara att gå ut barfota när det regnar, dansa på ängen, göra snöänglar om vintern, njuta av gräset, upptäcka den lilla snigeln, njuta av en kaffetår, njuta i en väns sällskap, se en solnedgång, hoppa av vårglädje, njuta av havets rörelse, känna vinden i håret, känna tårarna rinna ned för kinden, höra fågelsången en morgon, njuta av stillheten och tystnaden i skogen eller i en meditation. Jag tror det är fullt möjligt och där i ligger mitt fokus. 

Ta hand om er och glöm inte att Andas5 kommentarer:

Pirjo Engström sa...

Visst kan man ge sig en lekstund när man känner för det! Det gör jag ofta :) Har man gått igenom mycket här i livet, så måste man ha dessa ventiler för att kunna resa sig och inte falla ner igen. det är min lösning på att må bra, andra kanske hittar andra lösningar.
Ha en bra eftermiddag och kväll Marie-Louise! :) Kram! <3

Vida sa...

Det låter så klokt, ta vara på det som fyller dig. Den boken är bra, jag tycker om den <3.

Kramar från Liv

MyStory sa...

Det är den enda bok som jag lyssnat på som ljudbok. Jag föredrar att läsa istället för att lyssna. Har svårt att behålla fokus när jag lyssnar. Önskar dig en fin kväll!
Kram

jeanettish.blogspot.com sa...

så klok du är min vän fina M-L ♥
hur blev gårdagskvällen? daten?

jag har ett nytt motto:
varför förminska sig!!!

Lilla Kullan sa...

Bra att du fått sova.
Det lät mysigt det där du skrev om.:-) Kram