fredag 13 juli 2012

Sömnlösa Nätter

Varför sover jag inte längre på nätterna? Jag kan vara jättetrött, men när jag väl lägger ned huvudet på kudden så ligger jag bara och vrider mig timme ut och timme in. Jag har aldrig förut haft problem med min sömn, utan jag har sovit hur, när och var som helst. När jag väl somnar till fram mot småtimmarna är huvudet, käkarna så spända och utmattade så självklart vaknar jag med värk i desamma. 

Sömnen som jag får blir orolig av jobbiga drömmar där jag kämpar hårt, jag minns inte drömmarna när jag vaknar. Jag känner bara fragment av hårt kämpande från min sida. Jag är således väldigt trött när jag vaknar. 

Vad händer? Jag tycker mig veta hur jag ska ta hand om mig själv och har mina verktyg i min verktygslåda som jag använder. Men detta vet jag inte alls hur jag ska göra med. :( 


Ta hand om er och glöm inte att Andas8 kommentarer:

Anonym sa...

Trötta ut dig ordentligt fysiskt under dagen. Meditera på kvällen. Lyssna på en avslappnande andlig ljudbok när du har lagt dig på kvällen. Själv lyssnar jag just nu på föreläsningar om mindfulness av Gill Fronsdal, vilket gör att jag somnar i ett avslappnat tillstånd. Lätta på det sexuella trycket.

Anonym sa...

Gil Fronsdal heter han tydligen och om du är intresserad så kan du hitta hans föreläsningar här:
http://www.audiodharma.org/

Mikael Gustafsson sa...

Kanske kan vara en idé att vara noggrann med att undvika tv, dator å smartfåne efter säg kl 21, 21:30. Gör rogivande saker istället. Läs en god bok om du orkar, handarbeta, lägg patiens, lös sudoku el korsord, meditera, eller varför inte lyssna på ngn som läser?

Marie-Louise Nilsson sa...

Fina förslag ni kommer med. Ska prova lite olika. Att andas och köra mindfulness gör jag varje kväll jag går och lägger mig. Men jag ska prova, helt klart!

Anna-Karin sa...

Jag har sömnrubbningar till och från sedan min utmattning. Periodvis också mardrömmar. Sådana perioder försöker jag ta det lite lugnare. Vara lite lat. Ofta beror det på att jag har haft för mycket omkring mig alltför länge.

Om jag har svårt att sova eller vaknar under natten, fokuserar jag på min andning, så brukar jag snart somna om igen.

Kram <3

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Kikar in och önskar dig en underbar helg. Kram från Maria ♥

LyckligaPraliner sa...

Men vad jobbigt :( Jag tycker synd om dig för att sova ordentligt är ju så viktigt. Jag kan väl erkänna att jag sällan sover toppenbra men det är dock bättre än vad det varit på många år pga flera olika orsaker. Nu har jag tyvärr vaknat alldeles för tidigt under en tid och kan omöjligt somna om. Men jag försöker att inte tänka på det, att jag ligger vaken. Jag tänker inget utan låter tankarna vila. Inga tankar på varför jag vaknar eller ligger vaken. Jag förlitar mig på att det blir bättre...

Jag hoppas att god sömn kommer till dig, att du får sova.

Kram Ann-Louise

MyStory sa...

Det är otroligt jobbigt när man inte får sova som man ska. Hoppas du hittar något som kan hjälpa dig. Sköt om dig!