lördag 7 juli 2012

KvällsNöjebild lånad av google bilder
Nu har jag en helkväll framför mig med serien Downton Abbey. Jag gillar kostymfilmer mycket, kläderna, sceneriet, dialogen, maneérna, etiketten. Skulle jag ha velat leva på den tiden då det var så mycket regler och etikett att förhålla sig till? Jag vet inte, jag tror jag hade varit en jobbig kvinna på den tiden. En kvinna som inte följde strömmen, som inte ville göra våld mot mig själv för att det förväntades  för att det fanns oskrivna regler.  

bild lånad på google bild
Men jag tilltalas av det vackra, och jag anser att det är en vacker tid att titta på i allt jag nämnde tidigare. Respekten för varandra både uppåt i rang och nedåt i rang. Sedan kan man alltid titta på en film med glasögon på sig och analysera den utifrån något perspektiv och idag ska jag titta med högkänslighet glasögon och se om jag kan dra fram några hsp typiska drag ur några karaktärer. Det är lite svårt eftersom vett och etikett lägger en dimma över deras personlighet. Men vem säger att det ska vara lätt. :) 

bild lånad av google bild
Här ovan har vi själva kärleksparet i serien. Ska de få varandra eller inte? hm, ... 
Ha en skön kväll, det har inte jag, för det är bastu i min lägenhet trots att det varit stängt hela dagen. Temperaturen överstiger 30 grader nu och jag ångar upp i atomer. Dricker isvatten som en tok och innan sängdags blir det en kalldusch. 

Ta hand om er och glöm inte att Andas


5 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Jag gillar också Downton Abbey men vill inte leva på den tiden. Tycker karlarna verkar fjompiga ;))

Oj vad varmt du har. Stackars dig. Jag lider i sån värme och kan inte sova. Du borde investera i en fläkt, om du inte redan har en. Blir något bättre då.

Nu ska jag lägga mig. Är uppe för länge på kvällarna och jag har inte ens semester ännu. Vet precis hur detta kommer att gå när jag får semester. Nattuggla.

Kram Ann-Louise

jeanettish.blogspot.com sa...

så vackert du skriver och beskriver dina tankar.
du är så klok och förståndig.
kram och glad söndag ♥

Anna-Karin sa...

Jag har inte sett den här filmen fast jag tycker som du om de här sortens filmer.

Jag tycker att det är en njutning att se kläderna, miljöerna och brukar fundera över skillnaderna mellan att vara kvinna då och nu.

Ha en bra dag!

Kram! /Anna-Karin

Kvinna i medelålderns tid sa...

Gillar också se den typen av filmer, har dock inte sett denna serien. Analyserar och försöker ta med mig "bilder" in i klassrummet...

Kul att få en känsla av att du mår lite bättre trots värmen.
Kram från mig!

MyStory sa...

Jag satt omså och tittade på alla tre avsnitten igår kväll. Nästa lördag blir det visst tre till :-)