söndag 1 juli 2012

Mindfulness Och HSP


God morgon eller god förmiddag passar nog bättre när jag sneglar lite på klockan. Idag vaknade jag med migrän, jag har gjort allt vad jag kan för att mota den vid grind. Jag känner en viss lättnad av spänningar i huvudet, så har jag tur så fixade jag det med mina knep. 

Jag har en hel del som jag vill dela med mig av idag, tre länkar för att vara exakt. Det handlar om högkänslighet och mindfulness. Det första jag vill presentera är HSP arenas, en mötesplats för, av, om högkänsliga, första nyhetsbrev. För er som vill följa med på vägen fram kring HSP är detta en fin mötesplats som tar upp boktips, artiklar, forskning men där vi också pratar om frågor som vi har kring vår egen vardag. 

För det andra vill jag länka till DN idag som har en artikel om HSP. Det jag har funderat på länge är trots att det faktiskt har skrivits mycket under våren om detta i tidningar, det har tagits upp på tv och det har kommit ut böcker om detta, så möts jag med höjda frågetecken när jag nämner högkänslighet inför läkarvården. Varför är det så? Varför är inte vården intresserad att uppdatera sig inom nya rön? Varför finns inte intresset att kunna möta sina patienter med beredskap. Jag har inte mött ett intresse när jag tagit upp detta, utan mer ett aha, både när det gäller läkare men också psykolog. Då ska nämnas att när jag läste boken "Älska dig själv" så tas bemötande av patient av psykolog upp, och vad som kan hända om psykologen bemöter oss som "alla andra" och sätter upp arbetsuppgifter utifrån det. Detta är alltså viktigt att psykologer upplyser sig om, om de vill möta sina patienter på ett professionellt sätt. 

För det tredje vill jag hänvisa till Maria Helander, din coach på nätet, blogg idag. Från och med idag ger hon oss möjlighet att följa med dagligen på en resa genom mindfulness tecken. Jag kommer följa med i detta för att ge mig själv en bost av mindfulness. 

För övrigt går min dag i lugnt tempo, andning, meditation och vika tvätt a la mindfulness, står på agendan. Ska även ta en promenad för att hitta en sten enligt Maria Helanders övning. 

Ta hand om er och glöm inte att Andas2 kommentarer:

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Intressant det får jag gå in och titta på. Ang den rosa blomman så tror jag heter Kejsarkrona. Det är precis som små kronor jättesöta.
Kram Maria

Marie-Louise Nilsson sa...

Det har du rätt i Maria, kejsarkrona. mmm ljuvlig blomma kram