fredag 29 juni 2012

Vågskål


Idag gick mitt besök hos läkaren riktigt bra. Jag har på min begäran blivit remitterad till ett resursteam som finns i stan som tittar på hela människan och sedan hjälper till att lägga upp en rehabiliteringsplan. Varför inget har hänt innan idag, undrar jag väldigt mycket. Jag har precis fått information om att teamet finns genom en vän. Därför kunde jag nu begära remiss men när jag inte vet vilka resurser som finns kan jag inte ifrågasätta. Varför gör inte läkaren något? År ut och år in får gå, hm... Men det känns bra nu i alla fall. 

Att inte ha balans på in och ut är en av huvudorsakerna till min utbrändhet, givetvis finns det mycket annat som har varit en grund till min utmattning. Men det är en viktig sak att komma tillrätta med om jag ska börja arbetspröva. Jag fick ett gott tips i går angående balansen mellan energierna in och ut. 
Skriv upp allt som tar energi med röd penna under dagen och det som ger energi med grön penna. Utvärdera efter en vecka och se hur balanserat det är mellan in och ut. Har det varit mycket rött i kalendern under veckan så kan nästkommande vecka planeras så mer grönt får utrymme. Osv. 

Jag tror att allt hänger på medvetenhet, är man omedveten om något kan man inte påverka det. Så jag ska nog försöka mig på en röd- och grönpenna-vecka och se hur det går. 

Många tankar och energi går till min son, minnen väcks kring hans uppväxt och hur vi kämpat tillsammans. Jag vill inte skriva detaljer om detta eftersom jag vill ta hänsyn till hans integritet. Men jag bearbetar mycket just nu. 

Ta hand om Er och glöm inte att Andas


6 kommentarer:

Marie sa...

Kvällshälsning till min fina cyberspacevän. Du är duktig och initiativrik och ser verkligen till att få rätsida på saker. Tyvärr illa att det krävs så mjt egenarbete i din situation för att få proffshjälp. Håller tummarna att detta ger dig det du behöver för att komma framåt. Tack för dina kommentarer. Jag har varit usel på bloggetiet en period men ska försöka bättra mig nu när mer tid kommer finnas. Våren har varit otroligt mastig och fullspäckad i år så det känns verkligen välbehövligt med lång ledighet nu. Önskar dig en fin sommar och ta vara på all grän positiv energi. Blunda för det röda vet ja. Kram på dig.

jeanettish.blogspot.com sa...

men så klokt det där med röd och grön penna... fick genast igång tankar i mig.
jag är som du - duktig på att ge och slarvig med egen påfyllnad.
men jag har K nu. han fyller på mig.
och det i sin tur gör att jag inser att jag har eget ansvar för att må bra.
kram och en vacker lördag önskas ♥

Lollo sa...

Penntricket du blev bjuden på ska jag ha i minnet. Inte dumt alls!
Ha en fin helg!
kram

Fröken Hulda sa...

Att hitta balansen är det svåraste som finns. Särskilt om man är kvinna... tror jag. Det jag lärt mig genom åren är i alla fall att upptäcka och eliminera energitjuvar. Däremot har jag ofta svårt att hitta vardagsbalansen. Hur många saker orkar jag göra eller inte göra på en och samma dag? Ett dagligt arbete att träna på...
Kram

Vida sa...

Det låter som en bra planering.. bra med resursteam som tar ett helhetsgrepp. Sen tycker jag om såna där konkreta tips som man kan ta till sig och som ger översikt.

Kramar från Liv

MyStory sa...

Ibland kan man verkligen fundera på hur saker och ting egentligen fungerar, eller rättare sagt inte fungerar... Bra att du har fått kontakt med dem nu! Låter som ett bra sätt att hålla koll på hur man påverkas av olika saker. Kanske ska testa jag med. Många saker verkar vara lika för oss trots att vi har helt olika "problem" att tampas med...