måndag 18 juni 2012

Hästar Och IlskaIdag har jag funderat väldigt mycket under eftermiddagen. Jag kom för tredje gången på kort tid i konflikt med en nära person till mig. Jag har funderat tidigare vad det är som gör att vi kommer i konflikt, men inte kommit fram till något speciellt. Idag var det som sagt dags igen. Jag lämnar inte detta på något vis utan vidare utan som högkänslig person så vänder jag ut och in på detta. Jag går igenom händelsen om och om igen, jag funderar på vad jag kunde ha gjort annorlunda. Jag har inga som helst bekymmer med denna person i allmänhet, känner inget agg emot denna utan istället stor kärlek. 

Jag har funderat om det är något hos mig som retar upp den andra personen, eller något som jag går igenom nu. Att det är något som jag ska lära av detta, jag letar efter svaret. Jag har läst om att en högkänslig person ska helst undvika ilska för det tar så mycket energi under diskussionen men också efteråt när allt gås igenom om och om igen. Jag har varit helt slut psykiskt idag. 

När jag lämnade detta hade jag en plan att åka till hästar idag, jag ändrade inte den planen utan styrde min kosa dit. Det var ljuvligt att landa hos dessa underbara djur. Jag stod där länge och betraktade deras skönhet, lät mig andas och ta in deras lugn. Det blev nästan som en meditativ stund. Jag tog kort och lät deras energi flöda över mig. Jag kände att de blev påverkade av min närhet, för de strök runt mig länge. 

Jag försökte släppa konflikten med tanken om att nästa gång ska jag hejda mig innan vi blir osams, för min egen skull, byta ämne eller bara bli tyst. Men det var svårt att låta bli att tänka, tankarna kom och gick, trots att jag hade väldigt fin utsikt där jag gick i en miljö som från förr. Jag kände mig som jag hade kommit in i en tid för 100 år sedan. Tänk vad livet var fysiskt arbetsammare men i många andra fall enklare. Man levde för sitt uppehälle. Man såg till att arbeta på sin gård för att få mat på bordet. Man lagade sockor och kläder för att använda igen och igen. 

Här finner ni bilder på min dag hos bla hästarna

Jag fortsatte i alla fall njuta av omgivningarna och titta på denna underbaring, inte kunde jag tro att en kärringtandsblomma var så vacker om man tittar riktigt nära. Det är så mycket som vi inte ser i vår värld när vi skyndar vidare och jagar något som egentligen finns inom oss själva. "Lycka" vad är lycka? Jag är så nöjd med mig själv just nu och hur jag har lärt känna mig själv och hur jag kämpar för mitt eget liv. Jag har kommit till insikt att det spelar ingen roll vad andra tycker och tänker om mig och mitt handlade. Det är så skönt att slippa, det verkar som äldre generationen är mer fast i jante-lagen och "vad-ska-andra-tycka" konceptet. Det konceptet har jag kastat dit pepparen växer. 

Jag vet att mitt liv och min lycka är mitt ansvar och ingen annans. Jag vet också att jag hittar inte svaren någon annanstans än inom mig själv. Jag tror att jag bestämmer mig här och nu att jag förlåter mig själv för  att jag tillät mig att gå in i dagens konflikt och det jag har lärt mig av detta är att jag som högkänslig person mår inget bra av konflikter och ilska pga det tar väldigt mycket mer energi av mig. Därför ska jag framöver undvika detta i så stor utsträckning som jag kan. Så där nu känns det mycket bättre! :)


Ta hand om Er och Glöm inte att Andas

4 kommentarer:

MyStory sa...

Så bra att allt känns mycket bättre nu! :-)
Kram

Anonym sa...

Kram... Fint skrivet... <3 Lou

messan sa...

Hästar får oss att må bra...kommer ihåg mina hästar jag haft...kan sakna dom ibland. Känslan av att ha egen häst och friheten att rida ut....den är härlig den.
Kram

jeanettish.blogspot.com sa...

gud så underbart skrivet och formulerat. DU borde skriva en bok :)
jag känner igen mig i hur ilska dränerar.
har levt elva år med en arg man som irriterade sig på andra hela tiden.
snacka om dränage.
men nu lever vi utan ilska jag och mina girlz. ja, förutom det vanliga vardagsgnabbet oss tre emellan...
du är fantastisk M-L ♥