söndag 24 juni 2012

Lilla Och Stora Här Och Nu
Att hitta och fånga ett sådant här tillfälle gör mig lycklig. En liten fjäder med ett vattendroppe liggandes att vila. Att öppna sinnena och se sådant här litet, som går förbi för många, berikar mitt liv. Men varför kan jag fråga mig? På vilket sätt berikar detta mig? Jag ser det lilla i livet och njuter av det,  men ger det mig något mer? Kanske inte...

Jag njuter av att vara en del av livet, det stora, ekosystemet på jorden, jorden som planet som cirkulerar kring solen. Solen som är en av miljarder stjärnor i vintergatan. Vintergatan som är en av miljarder galaxer i universum. Det stora vill säga. Med det perspektivet så blir jag och mina problem väldigt små. Droppen på fjädern betyder ingenting mer en att det är vackert att titta på....

Detta tänk kan göra allt meningslös på det viset att vad spelar då allt kämpande för roll. Vad spelar det för roll att jag lär känna mig själv bättre, att jag undrar vad jag ska arbeta med, om det regnar eller solen lyser. Allt levande föds för att senare dö. Inget som någon kan komma undan. Vad spelar något för roll då...

Men samtidigt så kan jag vända på det och tänka, ja men jag har bara Nu. Varför inte njuta av det vackra runt mig då? Här och nu och lilla droppen på fjädern i gräset ger mig i den stunden glädje att se det lilla i det stora, trots att det inte tillför något mer i mitt liv.

Vad tänker ni om dessa tankar?

Ta hand om Er och glöm inte att Andas


5 kommentarer:

Monica sa...

Vännen, jag tänker så här i dag. Men det tog sin "lilla tid"....
Tänker inte så "djupt" alla gånger: Har idag lärt känna mig själv med bristerna och fördelarna. Tycker om mig SJÄLV som jag är! Njuter av mycket och ofta. Allt från stort till små saker + att jag försöker leva i nuet! Jag VET att det inte är lätt och att det tar tid att nå dit!!!!!!
Nu hoppas jag att din dag varit
bra och att den fortsätter så!
Var rädd om dig!
Vink och kram från mig.

MyStory sa...

Att se något vackert ger mig njutning och jag kan känna mig helt hänförd vissa gånger. Det finns så mycket underbart att se OCH att känna. Du har rätt i att det egentligen inte spelar någon roll men för mig är det ändå viktigt. Nu fick du mig att börja tänka...
Kram till dig min vän

Anonym sa...

Jag har kluvna tankar liksom du. Visst är det underbart att uppskatta livets storhet. Det vackra i det lilla. Men samtidigt .. denna uppskattning - kommer den alltid fullt från hjärtat, eller är det ett sätt att distrahera sig från själens oro, tillfälligt döva missnöjet med hur saker är. Att ituta sig att livet är vackert, för att tillfälligt få glömma allt som inte är bra.
Ann

Vida sa...

Vilken vacker bild.. tänk att du fångade den.
Jag känner igen mig i dina tankar.. tänker mycket, ibland för mycket.. men att vara i närvaron kan vara det största ibland.. inte alltid jag lyckas.

Kramar

Anonym sa...

Bilden är helt underbar.
Jag njuter oxå av de små sakerna. Kan häpna av förundran över hur vacker naturen kan vara, i stort och i smått. Jag ser eller hör budskap i det jag upplever. Sen om det är från mig själv eller nån annanstans ifrån spelar mindre roll. Den här synen väckte tanken att det finns vila där du minst anar det. Det hjälper mig att stanna i nuet och att känna tillit. Jag fylls oxå lätt av en känsla av att vara omhändertagen, att få kontakt med "nånting större" och känslan av att livet är gott. Om det är för att vilseleda mig själv eller inte vet jag inte heller men jag vet att jag mår mycket bättre av att vara i de känslorna. Och det i sig gör mig starkare. Jag hittar en mening i det.
Och som min coach i arbetssökandet konstaterade så har jag redan mycket av det som många andra söker, nämligen förmågan att glädjas åt det lilla och det nära. Det finns andra som drömmer om en solresa för att hitta glädje i livet medan jag inte ens behöver gå utanför dörren. (Här hittade jag den t o m på dataskärmen! Tack!)
Tack för att du delar med dig!