lördag 9 juni 2012

Strategier För En Starkskör


Fler bilder på min meditationsrunda hittar du här

God morgon, för de flesta är det god middag, på er alla fina. Igår lärde jag mig något som är så värdefullt om man som starkskör (högkänslig) tar in för mycket intryck i alla situationer.  Det som slog mig är vad jag kan vinna på att lyssnar till sig själv, ta mig själv på allvar och inte förvänta mig att jag ska fixa allt som alla andra och faktiskt strunta i vad andra tycker om mina val jag gör. 

Situationen jag skulle ställas inför hade skapat oro i min kropp och vad den att jag skulle vara med på skolgården till ett av Västerås största gymnasium och min systerdotter skulle springa ut. Jag använde mig av dessa strategier. 

  1. Jag andades in lugn och andades ut oro
  2. Jag bestämde med mina nära att vi skulle stå i utkanten av skolgården, jag tog mig inte in i folkhavet även när hon sprang ut utan jag väntade i lugn och ro på att hon kom till mig. 
  3. Jag erbjöd mig att gå med liten systerdotter och köpa vatten när hon behövde det. På det viset fick jag en andningspaus. 
  4. Jag bestämde mig för, att i väntan på att alla kärror skulle börja rulla, att vi samlades i en park intill. Även det för att få en lugn stund.
  5. Jag passade på att gå i min bubbla och fotografera blommor i parken, och här kommer det viktigaste, att fokusera på mig själv och kameran. Jag struntande helt i vad andra tänkte och tyckte, jag gick där i min klänning och barfota i gräset och fokuserade på mina motiv. Det var som en minimeditation. Jag njöt.
  6. Jag hade planerat min parkering i förväg och fått mina släktingar att gå och titta på studenttåget på ett helt annat ställe en mitt i stan. Där kunde vi sitta i skuggan och slapp trängas och vi såg alla studenter väldigt bra.
Detta mina vänner, räddade mig från att inte börja må illa och bli yr av alla intryck och ljud. Underbart att känna att jag kan hantera situationen med enkla medel och vara snäll mot mig själv. 

När jag kom hem till min syster gjorde jag också så att jag satte mig en stund innan de andra gästerna kom och bara andades in lugnet. Kände värmen, hur fint det varit och att jag mådde bra. 

Jag tror att det viktigaste insikten i att vara starkkör att just att se det positiva i att vara så känslig, och att ta sig själv på stort allvar och ge sig själv förutsättningar för att kunna orka  med intrycken. Och inte förvänta sig att man ska vara som alla andra och orka på samma sätt som alla andra. Jag hittade  underbara Tovsippor i parken, dessa underbaringar älskar jag och jag hade sådana blommor i min trädgård. Jag passade på att föreviga dem.

Ta hand om Er och glöm inte att Andas


5 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Kloka strategier för att hantera jobbiga situationer. Jag känner igen mig i flera av dem... och det funkar

MyStory sa...

Så bra att du har en strategi som fungerar för dig! Att kunna gå barfota i gräset låter helt underbart. Här är vädret bedrövligt och det är INTE sommar...

Hoppas du har en vilsam och skön kväll!
Kram

jeanettish.blogspot.com sa...

jag blir så trött av att vara i sällskap och av att prata.
bara hör mig själv.
jag behöver också gå iväg. mer och mer.
kram och tack för dina klokskaper ♥

En Vacker Vardag ♥ sa...

Precis så känner jag också, dessa förväntningar,och jag blir så trött på att folk ska tycka synd om mig när jag gör det jag mår bra utav. Jag känner mer och mer att jag håller på att hitta nya vägar, där inte så många går men där jag mår bra.

Kram Lotta

LyckligaPraliner sa...

Har jag sagt att du är klok som ugglan och att jag gillar ugglor? :)

Kram Ann-Louise