onsdag 20 juni 2012

Hittar Mig SjälvJag måste säga att jag är i ett andligt och spirituellt flöde, och det innebär att jag hittar hem till mig själv. Jag mår så bra och ler med hela livet just nu. Jag blir mindre och mindre påverkad av yttre brus och påtryckningar, jag lyssnar och är mer medveten om mitt inre värde så jag bryr mig mindre om mitt yttre skal. Det är en befrielse :)

Jag hittar dagligen nya fina genuina vänner genom bloggen och fb. Jag har fått fina kontakter om HSP som hjälper mig att hitta balansen i livet. Jag vill länka till vissa här:

HSP arena en webbplats för högkänsliga att hitta information och vägledning.

Blogg om HSP

Empati och kärlek

Finns även en grupp på fb som man kan gå med i om man vill som högkänslig, där vi ger varandra råd. Sök på HSP Sverige och skicka förfrågan om att få gå med.

Jag har en återhämtningsdag idag och samlar krafter inför en utflykt i morgon med min syster. Så jag vilar och mediterar. När jag mediterar så gör jag det på olika vis, antingen mediterar jag med mindfulness och då lyssnar jag oftast på en röst som leder mig till min andning och talar om för mig vart mitt fokus ska vara. Jag följer övningen. Annars så mediterar jag själv med vattenljud i bakgrunden och går in i min andning och låter mig följa med i det som händer inom mig, då menar jag inte tankar om vardagliga ting, utan syner som visar sig för mig i min stund av stillhet. 

Idag valde jag den sist nämnda meditationen och jag fick så härliga syner som jag följde med. Ahhh. Jag var i en damm och tvättades av änglar, de hällde härligt energigivande vatten över mig, de lade mig ned och lät mig flyta i dammen medan de följde med och hade sina händer under mig så jag kunde känna mig trygg och avkopplande. På bryggan satt min mormor och plaskade med fötterna (hon är alltid med i dessa meditationer) På stranden betade en häst och en räv satt där. Efter en stund var mitt energibad över och jag satte mig på stranden i meditationsställning och där samlades alla närvarande i ring och vi satt där och höll varandras händer och jag känner en sådan står känsla av att jag inte vandrar ensam här på jorden. Härlig och energigivande stund. 

Har ni några sådana upplevelser?

Ta hand om Er och glöm inte att Andas10 kommentarer:

Elisabeth sa...

Så fint att få läsa. Oh, vad jag unnar dig detta tillstånd. Tack Marie-Louise för att du finns och för alla viktiga tankar och vackra bilder jag får ta del av genom din sida.
Varm kram

Fröken Hulda sa...

Jag läser några rader och anar vad inlägget handlar om. Glad att du hittar "metoder" och "verktyg" för att må bra. Jag är i ett läge där jag inte riktigt klarar att läsa långa inlägg och det gör mig ledsen eftersom jag säkert missar en del. Men en kram orkar jag skicka!!

Monica sa...

Glad för din skull, härligt att du har förmånen att få dessa stunder av total avslappning!
Var rädd om Dig!
Kram och vink från mig.

Lilla Kullan sa...

En stor kram till dig gumman.:-) Stina

MyStory sa...

Så härligt att läsa ditt inlägg! Har aldrig varit med om något liknande själv men när jag läser det du skriver får jag en inre bild av det som du beskriver :-)
Kram

En Vacker Vardag ♥ sa...

Jag får också mycket bilder och får till mig saker när jag mediterar i olika perioder om jag är för trött har jag svårare att komma ner i detta tillstånd men det är vackert och verkligen något som jag är tacksam över att få uppleva.Jag blir lite förälskad i mig själv efter sådana meditationer.Jag har även två böcker från solöga där varje djur och växt har en gåva/visdom att ge om du får till dig några när du mediterar.

Kram Lotta

Ninja sa...

Högkänslig låter fint...det är vackert att uppfatta även det finaste och sköraste...
Om alla krafter vore kärleksfulla vore det inte dumt att vara högkänslig....
Men i vår värld förstår jag att det kan vara jobbigt och svårt....

messan sa...

Tack för att du delar med dig så fina minnen från Mölle, blev så glad och rörd samtidigt. Visst är det så att vissa ställen vi är på har vi med oss i hjärtat länge. Det är en fantastisk känsla när den kommer så jag förstår dig precis.

Härligt inlägg du har skrivit får mig att tänka på vilken känslomänniska jag är.
Kramar om dig

Livskrafter sa...

Så gott att läsa. Låter som du hittat "hem" på ett alldeles ljuvligt sätt MarieLouise
Kram till dig

Vida sa...

Hej fina,

Låter som en minst sagt magisk meditation. Härligt! Inte så ofta jag har den typen av meditation men det händer ibland och då har det överraskat mig..

Låter som om du är i ett härligt flöde och precis där du ska vara.

Varmaste kramen från Liv