söndag 3 juni 2012

Bilkrångel Och Annat Pyssel
Solen börjar krypa fram mellan regntunga moln. Jag har ägnat morgonen åt att sova, vaknade sent och fick en trevlig kaffestund med min dotter. Alltid glädjande när hon är på samtalshumör. Jag har skjutsat  hem min son efter att han kom med min bil och det var en mindre glad upplevelse eftersom den krånglar igen. Varför har jag bil? Ja, det är väl för att ha friheten att ta sig dit jag vill och får för mig att åka. Men är det värt kostnaden, oron och besväret? Jag vet inte, jag börjar bli tveksam

Det som händer idag är att det har blivit fel på tändningslåset eller något elfel i hela bilen, jag kan inte stänga av bilen när jag kommer hem??? Har ni hört så dumt. Drar ut nyckeln och sitter med den i handen och bilen går för fullt!!! Jag tror jag blir tokig....

Ja ja.. lägger inte ner mer energi på den idag. Jag har skrivit en ny sida här på bloggen, mindfulness. Jag fick frågan om vad mindfulness är och hänvisade till min blogg men förklarade kortfattat vad det var. När jag senare kom in hit så insåg jag att jag inte har förklarat det här. Så jag satte mig och skrev vad mindfulness är för mig och vad den gör för mig. Det var trevligt... 

För övrigt är jag fortfarande trött, så det blir vila och fortsatt sortering av kläder idag också. Lillsonen åker till sin pappa idag och veckan kommer handla om att förbereda lite inför studenten på fredag. Som tur är, är det min systerdotter som tar studenten i år, men hon ska få en present i alla fall och blomma. Vet inte alls vad jag ska ge henne. Men det visar sig.

Jag tror och hoppas att skattepengarna kommer den här veckan och då ska jag och lillsonen införskaffa lite nya kläder till honom. Han har växt ur sin garderob kan man säga. Tröjorna slutar vid naveln och byxorna vid fotknölarna heheheh Vi kanske kan göra om byxorna till shorts??? men de är lite trånga över höfterna också... så det är bara att acceptera ...snart har han växt färdigt och detta att upptäcka att barnen har växt är ett minne blott. 

Jag hade planer på att åka iväg i kvällsljuset och fotografera blommor med regndroppar, nu tappade jag lusten lite när jag inte kan stänga av bilen. Jag vill hitta prästkragar och lupiner, finns inte i närheten här. Men jag kanske får nöja mig med det som finns nära mig. 

Ta hand om Er och glöm inte att Andas


11 kommentarer:

Elisabeth sa...

Ja, finns det något mer irriterande än trasiga bilar. De är verkligen"svarta hål". Hoppas du hittar några andra fina blommor att fotografera. Min son växer också så det knakar just nu så garderoben får uppdateras rätt ofta just nu. Önskar dig en fin dag och hoppas att allt löser sig med bilen. Nu har jag gått med i Google friend connect så nu har du fått en ny följare även här.
Allt gott till dig!Varm kram

Fröken Hulda sa...

Du menar väl inte att bilen fortfarande står där ute och går på tomgång? Riktiga sparbössor är dom.

Enligt Skatteverkets hemsida kommer pengarna nu i veckan (halleluja moment)

Rozie sa...

Tråkigt när bilen krånglar och det kostar ju att laga den. Gillar din blogg så jag kommer garanterat att kika in igen framöver.
Ha det gott i regnrusket och fortsatt trevlig söndagskväll.

Livskrafter sa...

Bilar är ett nödvändigt ont...helt klart. SKulle dock inte vilja vara utan.
Skickar en stor skön söndagskram
Emma

Marie-Louise Nilsson sa...

Hulda jag fick låta den stanna genom motor på ettan släppa kopplingen och handbromsen och bromsen nere. Hoppade lite, men den stannade. :)

MyStory sa...

Bilar ska fungera annars kan man ju bli galen. Om jag inte var beroende av bil skulle jag inte ha någon. Vilken tur du har som får tillbaka på skatten. För mig blir det att betala in pengar och det är mindre kul. Hoppas du får en bra kväll!
Kram

Byronesse sa...

Men ååå, bilar ska baske mig bara...RULLA! Utan krångel! Men de gör de visst sällan... Tack för ditt fotspår hos mig. Ja, jag är också glad att jag kan gå ut bland mycket folk, även om det kommer perioder när det är helt uteslutet. Igår var det inte planerat utan bara hände. Det var en ganska kort utekväll men jättetrevligt (trots telefontjuv).
Jag kan tänka mig att det är härligt att få nära pratstunder med sina "stora" barn. Jag tyckte inte jag hade något att säga mina föräldrar under några år i tonåren och det är först i vuxen ålder jag förstått att det måste ha känts tråkigt och jobbigt för dem och att de tillfällen när vi faktiskt nådde varandra blev väldigt betydelsefulla:-) Hoppas du får en fin vecka och skattepengar på kontot!

Kramar/Emma

Monica sa...

Vännen, du vet att jag håller alla tummar för att det fixar sig med bilen! Hoppas hoppas att dina skattepengar kommer i veckan!
Var rädd om dig!
Kram x 100 från mig.

Ninja sa...

Bilar som inte vill stanna.....det låter farligt tycker jag. Och dyrt :(

En Vacker Vardag ♥ sa...

Krånglande bilar har vi haft gott om.Trist!! Mysko med din bil!! Mina minsta son växer också så det knakar, och jag tror att han har rekord i att växa ur skor.Jag vill inte ens räkna hur många skor jag köpt senaste 2 åren. Skattepengar är välkomna nästa vecka:)

Ha en fin dag <3

Kram Lotta

jeanettish.blogspot.com sa...

har sett rhododendron i blom idag :)
och små fågelungar. sothöna tror jag.
att inte ha bil är ju en befrielse iofs. men ibland känner jag mig frustrerad och låst.
övar övar övar på att tycka om mig - det känns bra.
kram fina M-L ♥