lördag 4 februari 2012

Kalas och snabbpromenad


Jag intog mitt morgonkaffe i denna ljuvliga kopp. Så vacker i mina ögon och kaffet smakar så där lite extra gott när porslinet är tunt. Att kaffe blir kallt fort och tar slut i ett ögonblick spelar ingen roll, det är bara att fylla på mer. Jag har varit på 22-årskalas idag och det var riktigt trevligt och i och med det så fick jag träffa min äldsta son då det var kusinen som fyllde. Det är alltid trevligt att träffas nu när han bor för sig själv. Jag är en stolt mor! Jag fick en härlig promenad också, känner jag mig själv så var det exakt så många grader idag som gör att jag skulle ha kommit på alla tänkbara ursäkter för att inte stoppat ut näsan i dag om det inte hade varit kalas. Jag blir glad av kyla, vitt landskap och knarr under skona. Trots att jag gärna glömmer bort den glädjen när jag sitter inne i värmen. 


Jag har utsatt min kropp för ett pendlande mellan LCHF och kolhydratskost i flera veckor nu. Magen är svullen så jag misstänker en sprängolycka vilken dag som helst. Jag är helt bestämd med att äta efter LCHF för jag får en mycket lugnare mage, inget sötsug och oftast inga hungerkänslor. Som ni förstår så är det inte så mycket att fundera på. Men det som är att jag är lat, utmattad, sjukskriven och ibland är kylskåp och skafferi tomt och då får man vackert äta det som går att skrapa fram. Oftast är det av kolhydratskaraktär, då det är det som blir kvar. Nu undrar ni varför det finns bröd och sådant hemma? JO, det är så enkelt att min 13-åriga son vägrar att äta mat utan kolhydrater. Det ska vara makaroner, potatis, pasta till maten och bröd till frukost, så av den anledningen är det den sortens föda som ligger kvar och skräpar de dagar han är hos sin pappa och jag inte har införskaffat de nyttiga varorna. Jag för således skylla mig själv och det är bara att ta tjuren vid hornen och skärpa till sig. För som det ser ut nu så går det åt fel håll, jag växer på bredden. Hjälp! 

Nu ska jag fika med en kär vän som är på besök hos mig. Ha en skön lördagskväll. Det blir hallon/blåbär till grädde. 

Dagens citat: "Tiden är alltid ny, och därför tidlös" - Jiddu Krishnamurti

2 kommentarer:

Monica sa...

Så där ja, nu har hon dukat med fin porslinet igen! Men jag önskar mjölk till kaffet! Går det bra? Tack!
Jag har gått inne med tofflorna idag också, endast en snabbis ner till brevlådan för att hämta tidningen. Brasa & mys med mannen, målat lite och småplockat. Snart lämnar vi Swedala i några månader!
Kram och må väl! Var rädd om Dig!
Vink vink.

Marie-Louise Nilsson sa...

Ja, Monica här finns det mjölk till kaffe också :D Vad mysigt med tofflor, mannen, brasa och mys. För att inte tala om att måla. ... får se om jag inte fattar penseln idag. :) Kram kram När åker ni?