fredag 3 februari 2012

Morgonkaffe...

 i farmors finporslin ger en lyxig känsla. Jag fick inspiration av att njuta kaffet i fina gamla koppar av  den trevliga bloggaren Sachiko som samlar just på antika kaffekoppar. Så idag har jag börjat min dag i en känsla att vara i 30-talets Sverige. Nu tror inte jag att farmor hade den förmånen att kunna sitta och njuta för sig själv med sin fina kaffekopp och en egen stund av fika. Tanken ger mig en ännu mer lyxkänsla av att jag har det bra. Det var någon som sa till mig - "jag gjorde mig av med mitt finporslin, det stod bara i skåpet och dammade", men varför göra sig av med det. Varför inte börja använda det i stället. Duka fint men finporslinet en helt vanlig onsdag och njuta av köttbullarna och makaronerna på ett nytt sätt. För kan man tänka sig att sälja, ge bort eller ännu värre slänga finporslinet så kan man ju använda det utan att behöva vara rädd för att en tallrik går sönder. 
Jag tänker njuta av de små stunderna av lite lyx framöver, det är så enkelt att ordna och ger en otroligt härlig känsla. Prova! Och när du ändå har dukat fram din kopp och bestämt dig för att njuta kan du lika gärna dricka kaffe á la mindfulness. Drick med dina sinnen. Använd ögon, näsa, öron och mun att ta in kaffet eller för den delen tet och ge stunden ytterligare dimensioner. Jag lovar du blir inte besviken. Nu har jag inte tid mer för nu ska jag njuta av min kaffestund. Hej! 

4 kommentarer:

Ninja sa...

Jag är noga med glas och porslin....det ska ge en skön känsla när man dricker ur dem. Och du har alldeles rätt, dukar man fint tar man sig tid att njuta också. Bra tips där :)

Monica sa...

Tänk om jag hade kunnat sitta på andra sidan av det vackra bordet? Oj, vad jag/vi hade njuuutit av stunden. Underbart med vackert gammalt porslin. Fortsätt och ha en bra dag.
Kram kram från mig.

Marie-Louise Nilsson sa...

Absolut Monica vännen, vi hade njutit av stunden och pratat massor. Hoppas du har haft en bra dag. kram kram

Marie-Louise Nilsson sa...

Ja, visst är det så Ninja. Njutningen blir större....