fredag 10 februari 2012

Jag älskar vintern

Jag älskar vintern och dess kyla. Det kan inte ha undgått någon som läser om mina promenader. Jag blir lite sorgsen när jag ser att så många inte lever här och nu. Med det menar jag att njuta av vad dagen har att ger. Att hela tiden sträva efter det som inte är här och det som komma skall gör att man glömmer att njuta av det som faktiskt är här. Våren kommer, den har aldrig hoppat över något år förut. Det tråkiga är ju att när jag kommer njuta av våren då kommer alla som har skrivit om att de längtar efter just våren att skriva om att nu längtar de minsann till sommaren. Det skapas en forcering förbi det som är här och nu i strävan att hela tiden blicka framåt. 

Jag har varit där och jag vill inte tillbaka. Jag kan tacka mindfulness för det faktum att jag inte lägger ned så mycket fokus på det jag inte kan förändra. Jag njuter istället av det faktum att det nu är vinter och det är vackert och det är kallt och kläder finns att sätta på sig och rusta sig för kylan. Det biter i kinderna och solen skiner. 

Vakna alla mina vänner och lev idag, inte i går eller i morgon. Igår kommer aldrig igen, det är förbi och passerat och framtiden ligger framför dig och kommer så alltid att göra. Du kan bara påverka din inställning till här och nu. 

Jag älskar den vita, vackra kalla vintern!
Sköt om Er!
Kram Marie-Louise

3 kommentarer:

Malou Thorman sa...

Så rätt o riktigt Marie-Louise. Att njuta här och nu och vara vaken för det som sker runt omkring innebär förmodligen att du kommer njuta mer av morgondagen också. Du skriver och fotar vackert. Tack!
Kram Malou

Laila sa...

Så otroligt vackra bistra vinterbilder du tagit ♥

evelina.sahlberg sa...

Så sant som det är sagt. Det är en tanke som har vart i mitt huvud också att man skriver oftast om saker i framtiden som ska hända, inte det som händer just nu.