torsdag 23 februari 2012

Livsglädje

Jag väljer glädje idag och känner att jag har fått något tillbaka. Jag har fått tid till psykolog äntligen och jag fick in oväntade pengar på mitt konto. Glädjen kom när jag fick klart för mig att det var mina pengar, jippi! Kunde inte bli bättre eftersom min kära syster och jag ska bara vara och umgås ett par dagar i Göteborg i helgen. Jag behöver så väl miljöombyte och jag njuter så mycket av att bara sätta mig på ett tåg och låta mig åka med. Både min syster och jag är väldigt duktiga på att bara vara. Ingen av oss gillar att stressa för att hinna med så mycket som möjligt på en resa, utan vi njuter av det som faller oss in och jag vet att jag kommer ha några fantastiska sköna dagar i helgen. Så välbehövligt och jag behöver inte heller oroa mig för ekonomin nu. Att vara sjukskriven är ju ingen dans på rosor när det gäller pengar. Men det var meningen att jag skulle kunna ge mig själv detta. Jag är glad! 

Sedan till veckan ska jag äntligen få proffessionell hjälp mot min utbrändhet, det känns så befriande så jag kan inte annat än att känna glädje idag. Solen skiner och det plogas bort slask som ligger på gångbanorna just nu. Våren är på väg.

 Jag blir också väldigt glad och inspirerad av Stresscoachens inlägg idag och igår. 
Vi är inte bara vad vi äter... äntligen lite sunda och bejakande ord om oss människor som helhet. Gillar verkligen inte hetsen om att man ska ha dåligt samvete om man är lite rund runt höfterna eller magen eller för allt man stoppar i sig om det inte är en ekologisk grönsak. "Rundheten" kan bero på andra saker än att jag har dålig karaktär och är en godisråtta. Nej, vi måste ta hand om hela oss och tycka om oss som vi är och framför allt njuta av att vi ger kroppen det den behöver när vi äter något. Glädje ...ge utrymme för glädje idag. 

10 kommentarer:

LillaTuss sa...

Vad skönt att du fått tid för stöd och hjälp. De långa väntetiderna kan vara förödande. Jag förstår att du känner glädje. Håll fast i den känslan ♥

Jag tror jag orkar med att glädja min diskbänk genom att bli ren och fri från disk. Det var INTE ett skämt om ett viktigt inlägg. Blir det rent i köket blir ju även jag glad. Ett par Panodil och ett par duschar med nässprayen så ska det nog gå.

Marie-Louise Nilsson sa...

Tar det inte som ett skämt. Min ser ut som ett stort kaos. :) Får se om jag glädjer min idag. Nu är jag på så bra humör så det blir först dusch, sedan en fika upp hos mina föräldrar sedan får vi se om diskbänken får bli glad. Ha en skön dag.

Monica sa...

Bra att du får lite "proffs" hjälp. Tänker på dig och hoppas att du får det riktigt skönt i Göteborg.
Kram och vink från mig.

Vida sa...

Men vilken fantastiskt fin blogg du har, jag skulle bara kika in snabbt eftersom bloggläsandet inte prioriteras på semestern... men jag återkommer när jag är hemma igen.

Stort tack också för din fina kommentar hos mig och jag håller tummarna att det blir bra med psykologen.

Varmaste kramen från Liv

Elisabeth sa...

Önskar dig en fin och välbehövlig resa, Att åka tåg, få saker går upp mot att åka tåg. Tack för fin hälsning och en stor varm kram till dig.

messan sa...

Älska sig själv precis som man är och vara rädd om sig är det vackraste man kan göra mot sig själv.
Det var nog en menning med att du skulle få lite extra pengar till er resa tror jag. Är glad för din skull att du ska få hjälp med din utbrändhet.
Här är det glädje också:).Önskar dig en fin fortsättning på dagen!
Kram

MyStory sa...

Ditt inlägg andas livsglädje och gör mig glad :-) Hoppas du får några fina dagar med din syster!

Ninja sa...

Bra tänkt....att känna glädje är hälsa i sig :)

messan sa...

En härlig dag är här...det är fredag igen. Ha en vacker dag idag!Tack för dina fina ord hos mig.
Kram till dig

messan sa...

Tack för ditt goda recept. Jag älskar soltorkade tomater och skulle kunna äta det nästan varje dag.
Hoppas du haft en skön dag med dina bokfynd. Jag fyndade också någre deckare som jag ska börja på i helgen nu.
Ha en skön fredagskväll!
Kram