tisdag 28 februari 2012

Haga

Var ett av målen med resan till Göteborg. Jag hade aldrig varit där medan min syster hade upplevt Haga på sommaren. Men vad mysigt det var trots avsaknaden av all liv och rörelse som jag förstår infinner sig på sommaren så var det en urmysig atmosfär. Trevliga butiker, skyltar och fönster i gammal stil. Det var lite som att träda in i en 40-talsfilm, oavsett om vi gick in i en butik eller ett café. Kristallkronorna var på plats och fiken andades historia i möblering och inredning. Även fikabröden var lite extra med mycket hembakat känsla över sorterna. Jag kan verkligen rekommendera att besöka denna del av Göteborg. Trevligt bemötande av all personal, antikaffärer lite här och där. Jag var i himmelriket. Jag inhandlade två antika koppar,som jag ska presentera senare, i en antikaffär med en liten hund som krydda. Jag höll på att bli hundägare på köpet. Så underbart trevligt och kärvänlig som den var. Jag ville inte gå därifrån. 

För övrigt så var det en lika avkopplande resa som jag och min syster hade bestämt oss för att det skulle bli. Vi njöt, pratade, kopplade av och njöt lite till. Vi var väldigt sparsmakade när det gällde shopping, vi var inte där för det. 

Jag är helnöjd! 5 kommentarer:

Susanne Löfgren sa...

ÄLSKAR cykeln på sista bilden! :D :D :D

Marie-Louise Nilsson sa...

Visst var den härlig! :)

Livskrafter sa...

Men oj nu har du varit i mina favoritkvarter. Ett av fiken du fotat brukar jag "hänga på". De har de mest ljuvliga bakverken. Synd att vi inte kunde ses när du var här och förärade västkustens pärla
Ha det gott och kram
Emma

Marie-Louise Nilsson sa...

Emma, det var precis just nu som jag av någon händelse hamnade inne hos din systers blogg och fick se bilder på dig som det slog mig att du var från Göteborg. Ja, världen är liten och det hade varit trevligt att träffas. Men jag älskar Göteborg så det blir fler resor och Haga... I love it!

MyStory sa...

Du verkar ha haft en helt underbar helg tillsammans med din syster!
Kram