onsdag 15 februari 2012

Opps!Började läsa denna bok idag och fick detta resultat på stressymptom som jag uppvisar:

Känslomässiga symptom:
Ångest, oro och rädsla
Nedstämdhet
Skuld
Skam
Labilitet
Känslomässig utmattning

Kognitiva symptom:
Svårt att koncentrera mig
Trögtänkt
Svårt att fatta beslut
Tom i huvudet
Ett virrvarr av tankar
Svårt att fullfölja en tankebana
Glömsk

Kroppsliga symptom:
Hjärtklappning
Tunnelseende
Svårt att andas/snabbare andning
Yrsel/overklighetskänslor
darrighet och fumlighet
spänd/värk i axlar, nacke, rygg, huvud och käkar
Spänningshuvudvärk
Omväxlande kall och varm
Onormal trötthet
Infektionskänslighet
Magproblem

Beteendemässiga symptom:
Kör hetsigt
Isolering
Ältande grubbleri
Ökat intag av mat
Passivitet
Gör många saker samtidigt, om jag gör något.

Nu har jag inte alla symptom samtidigt men de återkommer regelbundet. Kan detta vara anledningen till att jag inte kör Zumba dvd´n??? eller vad göra? Jag förstår att jag har ett stort behov av att ändra destruktiva vanemönster för att komma till rätta med min stress och utmattning men hur sjutton gör jag???

På stresstestet som fanns i boken så fick jag resultatet: Läs boken men sök proffs hjälp. Detta har jag gjort och sått i kö i fem månader snart. Jag är less, trött och håglös.... Läsa boken ska jag givetvis göra.. den verkar handlingskraftig och en god hjälp. Jag ska ta god tid på mig att läsa boken och göra övningarna precis på samma sätt som med Helhetsmetoden. Men jag har kanske för stora krav åter igen, på att det ska hända någonting. Jag känner mig trött på att bara ge mig själv tid till återhämtning, ser inga resultat. Jag har varit delvis sjukskriven sedan september och helt sjukskriven sedan november och har ändå skyhöga stressnivåer enligt stresstestet.

Börja träna och promenera säger alla ...... Jag är i stort behov av en personlig assistent i det här läget. En som kom hem till mig varje dag och såg till att jag fick rutiner av godo under dagen, vila för återhämtning och träning på lagom nivå även för återhämtning. Jag klarar inte detta själv.

Jag vet vad jag bör göra men får det inte gjort!!!


1 kommentar:

Monica sa...

Ja du käre vän det är inte lätt! Men börja med att att inte ställa så HÖGA krav på dig själv idags läget! Var nöjd över det "lilla". Du kan tex. läsa och skriva!!!! Det är inte dåligt! Du kommer upp ur sängen varje morgon. Vissa dagar kan du gå ut! Du har till och med förmågan att njuta korta stunder m.m. Du måste inse att detta inte är som "andra" sjukdommar som går över fort! Det tar TID, tid, och åter TID! jag tycker du är duktig efter så kort tid!
Var rädd om Dig!
Kram kram och vink från mig.