onsdag 8 februari 2012

Glädjen...


..finns i mitt inre idag. Läkarbesök och det vanliga intyget och byte av medicin var väl i och för sig inte så glädjehöjande. Men promenaden hem, wow.... våren vill fram. Trots kylan som gjorde att snoret fryser till i näsborrarna så såg jag skiftningar i naturen. Flera grenar som börjar anslå gröna toner, knoppar som har blivit feta och sprickfärdiga. Några små babyblad som verkligen vill komma fram. Det var vinter- och vårkänsla hela vägen hem. Fåglarna kvittrar så härligt, samtidigt som bäcken har frusit till is, i skogen doftar det gran och nyfallna träd. Känner ni den där goa nya trädlukten som får det att spritta i kroppen. Någon bonde eldade så den doften blandade sig med det färska doften av trä. Är det någon som kan beskriva doften av snö och kyla? Jag kan det inte, men det doftar gott. 

Ja ja, nu var inte idyllen lika sagolik som jag vill framstå. Bäst när jag står där i diket och fotograferar sådana där härligt höga gräs med vippor på, då kom en traktor i högsta fart. Han skulle tydligen sanda gångbanan i hundra knyck. Undrar vad han hade bråttom till? hm, värmen..Väl inne i skogen så bröts tystnaden och fågelsången av en lastbil som skulle frakta bort de ljuvligt doftande fällda träden. Jag var helt uppslukad av uppdraget att ligga på knä och fotografera svampparasiter som lever på träd. Vad heter dem? Sticka, ticka, tucka... ja inte vet jag... men bilderna blev fina. Men jag hade uppskattat fågelsången mer än lastbilens oväsen. 


Ja, vaknar inte sinnena till liv och glädjen börjar spira i bröstet då vet inte jag. Då är det bara att gräva ned kärringen. Men trots avbrotten av en och annan fartdåre så flödade glädjen i mitt inre och jag tog många kort, lät allt tas in i lugn och ro och stannade upp, andades, lyssnade och såg. En himmelsk känsla. Jag blev så där härligt frysen om kinderna och baken, så jag såg fram mot en rykande kopp te som står framför mig nu. Jag har bäddat in mig i filt och ska njuta av tystnaden lika mycket som jag njöt av natursången. 


Allt är dessutom förberett för målning, så håller glädjen i sig så blir det nog någon tavla om en stund. 

2 kommentarer:

evelina.sahlberg sa...

Åhh vilken vacker och ro givande blogg du skriver... Den får hela mig att må bra!! :D

Marie-Louise Nilsson sa...

Ååå, tack vad glad jag blir. Kram kram