söndag 30 december 2012

Mind Map Inför 2013Näst sista dagen på år 2012 och jag har funderat på vad jag vill med 2013. Jag vill fylla mina dagar med sådant jag mår bra av utan att sätta upp massa löften och krav på mig själv. Så det blev en mindmap. Jag har gjort bilder för varje aktivitet som jag vill ha i mitt liv för att få livskvalité sedan en tillhörande bubbla där jag kommer fylla i när jag har tillägnat mig en av aktiviteterna. På det sättet kan jag bara se positivt på det. Inte något oj, det blev bara tre gånger som jag promenerade den här veckan av 7 rutor eller något sådant. Här blir det tre pinnar alltså framgång. En vecka kommer alltså inte se lik den andra men så är livet. Men mapen kan ge mig en hint om vad jag gjort bra och vad jag slarvat med för min egen livskvalité. Då kan jag tänka lite mer på det nästkommande vecka utan att jag ska känna mig dålig på något sätt. 

Detta kommer bli en framgångs map. Där jag ser mina framsteg och enbart dem. Jag kommer alltså inte ge mig själv löften om nu ska jag bli så här duktigt från den ena dagen till den andra. Men jag vet att jag mår bra med dessa aktiviteter i mitt liv alltså kommer jag se till att utöva dem. 

Hur kommer ni göra inför nyår? Löften, ickelöften? Ta hand om er och kom ihåg att Andas. 

14 kommentarer:

Anonym sa...

Bra idé! Mer motiverande att tex meditera, om man vet att resultatet blir ytterligare en pinne i meditationsbubblan. Det är ju mer konkret än det välmående som också följer.
Ann

LyckligaPraliner sa...

Lite mer som ett belöningsystem istället för straffsystem om man inte gjort det. Det är ju jättebra! Bra tänkt där :) Faktiskt gav du mig en egen idè nu. Tack för det! :)

Gott nytt år! Jag återkommer till dig nästa år givetvis! :)

Kram Ann-Louise

Anonym sa...

Åh en sådan ska jag också göra :) Lycka till med allt under 2013 och tack för din fina blogg och hemsida!
Gott nytt år! /Leontine

HWK EYE sa...

Jag brukar inte ge några löften då det känns som man ger dem för att kunna bryta dem mer än att de faktist gör någon nytta, så en egen Mind Map känns väldigt tilltalande då det är mer inspirerande än straffande tanke sätt & ger säkert mer till mig än att ge löfte som man med all säkerhet kommer att bryta. Tack för tipset, vet inte om jag är lika duktig att teckna som du, men om jag lyckas få ihop nått så lägger jag ut den på min blogg sen.

Jag önskar dig ett Gott Slut & ett Gott Nytt År.
Håkan, kramiz <3

Vida sa...

Vilken underbar mindmap :) Blir glad av den och önskar att jag också kunde teckna, men kanske blir det ett collage.

Gott nytt år fina du!
Kramar från Liv

Anonym sa...

Åh vilken fin mindmap :) Den ser så mysig och harmonisk ut.
Jag sitter just nu själv och skriver ner allt jag vill tänka på under det kommande året - sidor hos mig själv som jag vill utveckla, ämnen jag vill lära mig mer om, personer jag vill träffa mer/mindre och allt annat fint jag vill ska komma in i mitt liv.
Jag tycker alltid det känns så bra att skriva ihop lite saker inför det kommande nya året :)
Jag önskar dig en riktigt fin start på det nya året.
Kram Lina

MyStory sa...

Det är många år sedan jag gav något nyårslöfte senast och jag har inte för avsikt att göra det i år heller. Hoppas din jul har varit bra. Min har varit bra :-)
Kram

Anonym sa...

Vilket superbra redskap att ta med sig för att nå målen och inte falla tillbaka. Jag önskar dig ett fantastiskt nytt år. Stor kram!!

tankar från mitt fönster sa...

Bra idé med mindmap! Själv kommer jag att försöka vara mer snäll och förlåtande mot mig själv. Jag gillar mindmap, använde det mycket i skolan. Kanske en idé, fast jag tecknar inte så fint som Du. Önskar Dig och bloggen en ett Gott Nytt År!

Lotta Zetterling sa...

Så fint du har gjort!! Jag brukar ha en fin bok att skriva i,förstärka saker som jag önskar/vill förändra eller är bra för mig.Känner bara att det kommer bli ett bra år:)

Jag önskar dig en fin kväll och ett underbart 2013 med nya utmaningar och fyllt med kärlek.

Kram Lotta

Vardagsbetraktelser sa...

Gott Nytt År och tack för många tänkvärda inlägg och fina bilder. / Kram Richard

messan sa...

Ser så bra ut och med en balans i....en bra balans.
Gott nytt år!
Kramar

Anna-Karin sa...

Vilken bra idé med din livskvalitémap!

Gott Nytt År!

Kram
Anna-Karin

thejeanettishway sa...

Andningen är sååå viktig för mig nu :) tack vare dig ♥
min mål är att gå ner trettio kilo, bli snäll mot mig själv, säga nej och ja, städa mer, läsa ännu mycket mer och. känna tacksamhet varje dag och förnöjsamhet.