Boktips!Klicka här så kommer du till mer information
Vår bok, Tina P Jönssons och min. Den går att beställa i alla bokaffärer och på webbutiker så som adlibris, bokus osv. Det vore konstigt om jag inte rekommenderade den. Men det gör jag med hela mitt hjärta. Denna bok är en arbetsbok för högkänsliga personlighetstyper. Boken är skapade utifrån ett helhetstänk där vi vill tala till er genom ord och bild. Vi vill beröra öga, hjärta och hjärna. Boken är uppdelad i kapitel med ett tema, andningsövning, utvecklingsövning och reflektion. Det är en bok som ska ta tid att läsa. Lägga i från sig, ta upp igen och arbeta sig igenom kapitel för kapitel. Vara sann mot sig själv är en förutsättning för gott resultat i förändringsarbetet. Vi menar inte att alla högkänsliga personer behöver förändras. Utan mer utifrån sina egna kritiska punkter få hjälp att utforma ett förhållningssätt till sig själv och sin omgivning. Med kritiska punkter menar vi sådant som gör livet lite tungt att leva. Nu har jag läst ut denna underbara bok. Den är som en kärleksgåva till dig själv från pärm till pärm. Varje ord går rakt in i hjärtat och det känns som att varje ord kommer från Emmas sanna och ärliga hjärta och själ. Boken är uppbyggd av ett språk som flyter lätt som porlande vatten. Jag blev bekräftad från första stund i mina tankar om min livsresa. Stärkt i min tro på mig själv och att det bara är jag som vet mina gränser och värderingar så därför finns det ingen som kan göra mina val än just jag. 

Emma delar med sig av sin livserfarenhet och livsglädje som ett bubblande årgångsvin. Glädjen sprids till mig och jag läser med ett leende. En av anledningarna till att jag blir inspirerad av boken är för att jag står i det stadiet i livet där jag väljer vilken stig jag ska trampa upp och att jag är precis i början av min resa där resesällskapet är mitt sanna jag. Jag trivs med mig själv och mycket har jag att tacka just Emma för det. Jag minns i våras då jag kämpade med att känna glädje över mig själv och att jag dög som jag är. Då fick jag tipset av Emma genom hennes blogg Livskrafter att lägga mig ned och tänka tacksamhetstankar om varje del av min kropp. Detta gjorde jag och med stora framsteg. Jag började uppskatta mig själv och på den vägen är det. Detta tas även upp i boken. 

Emmas ord och språk går rak in i mig som sagt och jag vill citera en stycke ur boken som så klart beskriver bokens budskap i helhet. På sidan 97 skriver hon om Torsten Flink och citerar honom kring vikten av att hitta sin livsrytm. Hon fortsätter och jag citerar "Hur hittar man denna rytm då? Ja, det absolut främsta är nog att vara sann mot sig själv, och åter igen, vara trogen sina egna värderingar. Det är när vi går ut i vardagen och är otrogna mot våra egna värderingar som vi hamnar längre och längre ifrån vår egen kärna. Vi kan inte införliva alla andras önskningar och förväntningar och samtidigt vara trogen oss själva. Hur vet man då om är på väg bort från sin kärna och riskerar att hamna i ett orytmisk livsflyt? jo, mina vänner, det känner man. Det törs jag lova på stående för så fort vi går emot det vi själva vill säger själen ifrån på ett eller annat sätt." 

Detta mina vänner genomsyrar hela boken. Tro på dig själv, våga leva det liv du vill, älska livet och den gåva du har fått. Lev inte för att andra ska vara glada, lev för att du vill leva och gör det som gör dig lycklig. Lyssna inåt och var sann mot dig själv. 
Den här boken, Mindfulness i vardagen är en konkret övningsbok i mindfulness. Det följer med en cd-skiva med andningsövningar, kroppscanning och meditationsövningar. Jag har gått kurs baserat på boken och det var väldigt lärorikt. Men tiden gjorde att jag tappade rutinerna kring övningen och det föll i glömska. Nu har jag åter upptagit övningarna och läser boken lite då och då.Boken "Vart du än går är du där är" en mer fördjupande bok om mindfulness och om meditationens kraft. Jag läser den för andra eller tredje gången nu och den är väl värd att läsa.Den här boken, "Lev i nuet, lär av stunden" ger korta citat som är tankeväckande och man kan ta som dagliga lektioner i mindfulness.
På samma sätt som ovanstående bok så är även denna bok, "Hitta hem till dig själv" en bok med korta konkreta citat som kan vara som dagliga lärorika lektioner i att praktisera mindfulness.
"Kraften" är en häftig bok att läsa. Den handlar om energier och dess kraft. Författaren menar att den största kraften är kärlekens kraft. När jag läser boken kan jag köpa resonemanget som hon vill förmedla. Sedan kanske man sätter på sig de kritiska läsglasögonen och funderar. Men helt klart en läsvärd bok. 


Denna bok, "Älska livet som det är" lär man sig om tankens kraft och hur du kan förändra din förhållning till dit liv eller en situation bara genom att studera tanken och om den är "sann" eller inte. Lärorik både som verktyg i arbetslivet men också i privatlivet. Läsvärd!Denna bok  "Drunkna inte i dina känslor" har besvarat många frågetecken för mig genom mitt liv. Varför jag reagerat så starkt på andra personer, de dom utstrålar men inte säger alla gånger, händelser och att jag blir så trött efter sociala sammanhang. Jag har fått hjälp på vägen att förhålla mig till mitt unika jag och hur jag kan hjälpa mig själv att hitta en balans i livet som starkskör. Läsvärd!


Denna bok "Älska dig själv" har gett mig en djupare förståelse om mig själv som starkskör, hur jag kan leva, vad jag ska tänka på i olika situationer, strategier för att kunna leva ett harmoniskt liv. Bli medveten om det positiva i att vara starkskör, bejaka det goda i att vara extra känslig. Att bli medveten om att jag slipper skämmas, komma med ursäkter och framför allt känna att jag är annorlunda. Det finns många med mig som upplever samma sak. Att lära mig tycka om mig själv som jag är. Jag är en fin, kärleksfull, känslig människa som behöver mycket återhämtning och egentid. Jag har stor inlevelseförmåga, närvaro, kreativitet, men jag uppskattar inte det ytliga samtalet. Helt klart läsvärd!

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.