onsdag 8 februari 2012

Mitt fokus

Det finns en rad framstående människor nu och från förr som säger att våra liv styrs av attraktionslagen. Det innebär att allt som kommer in i ditt liv är ett resultat av dina tankar och känslor. En av dem som skriver om detta är Rhonda Byrne i boken Kraften


Jag har börjat fundera över vart mitt fokus ligger. Vill jag bli smal - eller vill jag inte vara tjock? Det är stor skillnad på dessa tankar. Om jag vill åstadkomma en förändring så måste mitt fokus ligga på Jag vill bli smal. Rhonda menar på att trots att min önskan ligger i att i detta fall i att bli smal så kommer inte detta komma till mig om mina tankar i största utsträckning fokuserar på att jag inte vill vara tjock.  Fokus måste vara på det jag vill ska ske. Jag ska se om detta stämmer genom att på riktigt fokusera på det jag vill och inte på det jag inte vill ha. 


Jag vill i någon form ha närhet till havet. 


Jag vill ha ett kreativt arbeta där jag får använda min glädje att skapa genom fotografering och målning. 



Jag vill ha kärlek till en man som älskar mig i mitt liv. 



Jag vill ha ljus i mitt liv.


Jag vill ha ett hälsosamt liv genom mindfulness, träning och kost. 

Nu vet jag vart fokus ska ligga så låt oss se vad attraktionskraften kan hjälpa till mig. 

9 kommentarer:

Monica sa...

Lägger en lapp på ditt köksbord, bredvid den urdruckna kaffekoppen. Där står följande:
Tack för kaffet, det var gott!
I jakten efter lyckan kan vi snubbla över våra egna fötter. Vi vet att den finns men hittar den inte. Den kommer till oss när vi minst anar det!
Kram och vink från mig.

Marie-Louise Nilsson sa...

Jo, dom lärde säger det min vän. Den som lever får se..Det är alltid så trevligt att du kommer på besök och kaffe ska du givetvis få. Kram kram

LyckligaPraliner sa...

Hihi håller på att skratta ihjäl mig åt mina hundar som blir alldeles tokiga av fågelkvittret. De är vana med fåglar men inomhus blir konstigt :)) Jag hajjade till också för första kvittret kom precis när jag gnuggade näsan och jag visste inte vad det var :)) Ja ja konstiga jag.

Nu har jag läst flera inlägg här hos dig som jag inte hunnit med tidigare. Finns så mycket jag skulle vilja skriva om allt, en hel roman nästan. Troligen har jag för fullt i mitt huvud av allt. Jag kanske tänker för mycket...för pratglad...för djup..ja jag vet inte varför jag ska ha så mycket att säga jämnt. Försöker hålla igen lite :))

Tänker på dettta inlägg. Funderar på om det inte är så man gör kanske. Tänker det mer negativa först. Jag är för tjock låter mindre bra än att jag vill bli smalare. Samma sak jag är för finnig än jag önskar bli finare i hyn osv. En idrottsman i tävling tänker säkert något i stil med - Jag ska vinna. Jag ska vara snabb. Istället för - Jag vill inte hamna tvåa. Måste försöka springa snabbare. Konstigt exempel men du kanske förstår vad jag menar ändå.

Jag måste bli bättre på att fokusera rätt. Hitta mitt fokus. För även om det i det stora hela känns som att jag gör det, gör jag nog inte det fullt ut. Skulle kunna bättra. Mitt fokus kanske kan bli att jag ska hitta det. Oftare.

Tack för flera intressanta och roliga inlägg!

Kram Ann-Louise

Marie-Louise Nilsson sa...

Tack själv Ann-Lousie. Och jag skrattar jag med, åt vovvarna som undrade vart fågelkvittret kom ifrån. Hehehe. Din näsa ?! Ja, det var ett tag sedan jag läste boken, men idag tog jag fram den igen pga. att det är många som har pratat om attraktionskraften på senaste tiden. Det är nog som du säger, ställa in fokus oftare och inte tänka på allt det som är som man inte vill... utan tänka på hur man vill ha det. Kram kram

Maria Helander sa...

En liten hälsning så här på kvällskvisten.
Tack för att du generöst delar med dig av dina framtidsbilder - det är inspirerade.
Jag brukar bli oerhört irriterad över musik eller ljud som tvingas på mig när jag surfar. Men fågelkvitter var lite mysigt. Längtar till tidiga försommarmornar, när luften är klar och fuktig, det luktar vår och fåglarna kvittrar. Åh... det har vi framför oss! Härligt.
Ha en skön kväll, kära vän.

Ninja sa...

Hmmmm.....en massa skräp attraheras tydligen också av mig. Jag har inte tänkt det jag lovar....
Men jag tror att om man verkligen vill något så arbetar man mot det även undermedvetet....

Marie-Louise Nilsson sa...

Ja, Mie det har vi framför oss. Hoppas du också har en skön kväll. kram kram

Marie-Louise Nilsson sa...

Jag tror du har helt rätt Ninja. Kram på dig.

Susanne Löfgren sa...

Åh så fint skrivet! :-)