onsdag 21 november 2012

Vi Lär Så Länge Vi LeverMöte med läkaren inom kort, tidigt morgon två dagar i rad. Men jag lever och det gör jag bra i mörka tider. Jag tycker mycket om att skapa en dikt i morgonens timme med en kaffekopp bredvid mig. Många olika uttrycksformer ger mig möjlighet att få säga det som bor inom mig och det förgyller min stund. Stunder av närvaro är helt avgörande för mitt välbefinnande. Tänk att jag levt ett liv i dunkel och stress av att fånga framtiden i farten. Så fel man kan ha, så fel hade jag. Vi lär oss så länge vi lever, det kan jag skriva under på. 

En resa inom snar framtid, en resa till en stad som jag gillar och trivs i. Vän som berikar mitt liv, samtal, närvaro, skratt och kreativt skapande. Jag ser fram mot detta men är ändå här och nu. Var ni än är, var här i ögonblicket och andas. 

Dagens dikt skriven av mig finner ni på egospirospero.se

3 kommentarer:

jeanette sandelin sa...

jag tränar och tränar på att vara i nuet och jag blir bättre. fast emellanåt är det rent knöfullt med saker som måstes. och som stressar med tidspassning. ja, du vet vad jag menar :)
hur jag än gör får jag kritik. alltid av någon. så har det varit i hela livet och det blir ibland svårt att andas. gick ut på en brygga i blåst idag. skönt!

messan sa...

D-vitaminet har väldigt stor betydelse för utbrändhet och nedstämhet och så många andra sjukdomar, så visst är det så.
Vad underbart härligt med en resa att se fram emot. Att se fram emot saker får oss att må så bra.
Varma kramar

Monica sa...

Ja visst lär vi så länge vi lever. Varje dag hör eller läser jag något som är helt nytt för mig. Det är "bara" det att man måste ge sig själv tid att stanna upp och "ta in det nya"....
Må gott och var rädd om dig!
kram & vink från mig.