onsdag 11 januari 2012

Min bibel


Som jag läser när jag behöver praktiskt stöd och övningar för att hitta mitt inre lugn och komma tillbaka till nuet. Idag ska jag gå på ett träningspass för första gången och med den personlighet som jag har så skapar det en oro i kroppen över vad som komma skall. Då passar denna övning så bra:
Stanna upp, 
Observera dina tanker om din oro utan att värdera eller bedöma
Acceptera att du tänker det du tänker 
Skicka tanken vidare 
SOAS - ett verktyg i vardagen när man lever efter mindfulness
Låter enkelt men det är effektivt och fungerar. Jag använde övningen mycket när jag var urbalans efter min skilsmässa. Det som hände var att jag lärde mig att det var okej att tänka alla mindre positiva tankar och att jag  accepterade att jag tänkte och kände som jag gjorde, och  genom att jag skickade tanken vidare så fylldes tankarna på med mer positiva tankar. 

4 kommentarer:

charliot.blogg.se sa...

Skulle nog oxå behöva en "bibel"

kram

Elisabeth sa...

Så fint att få upptäcka din blogg. Jag finner flera intressanta inlägg. Precis som du är jag intresserad av mindfulness och har denna bok, men av någon anledning så praktiserar jag det inte så ofta som jag borde. Mina feel-goodvägar har blivit simning, läsning och att skapa. Ska bli intressant att få upptäcka mer om vad mindfulness
betyder för dig.
Varm kram

Ninja sa...

Påminner mig om annat jag läst...bla att man ska kasta bort sina "stenar" och akta sig för att plocka upp dem igen.

Marie-Louise Nilsson sa...

Kul att ni kommenterar, betyder mycket för mig. Ninja, stenarna har jag hört om också, har själv praktiserat detta på ett terapisamtal. Av någon konstig anledning fungerade det också, där och då :) Elisabeth, Mina feel-goodvägar kommer nog bli afrikansk dans, yoga, meditation och mindfulness för att inte glömma ta in inspiration av alla kloka bloggar. :) Kram på er alla.