lördag 14 januari 2012

Jag hämtar energi inom mig
Jag gjorde ett test hos Maria Helander om varifrån jag hämtar ny kraft. Och detta blev resultatet: "Ensamheten ger dig möjlighet att fylla på energi. Kanske har du ett arbete med många människor omkring dig, höga ljud eller en familjesituation som just nu är krävande. Eller så tillhör du helt enkelt den kategorien människor som mår bra av integritet och inre frid. Du strävar mot att uppnå inre balans och känner dig starkt övertygad om att det kommer att göra det lättare för dig att hantera upp-och nedgångar i livet. Därför längtar du efter stunden du får meditera, ta en tyst skogspromenad eller sitta och njuta av en solnedgång. Du lever efter devisen att styrka kommer inifrån.
Tillåt dig att hämta kraft i ensamheten och stillheten. Om du inte får din stund av egentid kommer du att känna dig frustrerad och jagad. Men var uppmärksammad på skillnaden mellan behovet av att hämta kraft och behovet av att fly ifrån något problem genom att stänga in dig i dig själv. Tillåt dig också att ibland stanna kvar i det obehagliga och upptäck att styrka även föds ur att se sanningen i ögonen."

Jag kan ibland häpnas av att jag inte känner att jag känner mig själv och att jag ofta känner mig vilsen, för dessa ord som testet gav är så bekanta för mig. Detta är JAG! Det vet jag och resultatet bli ju då, känner jag inte mig då? 
Jag har också fått rådet av en vän att följa den väg som jag vandrar på nu. Jag känner intuitivt att han har rätt och jag ska göra precis det, men det känns som jag står vid ett vägskäl och jag vet inte vilket håll jag ska gå åt. Jag känner också en oro i kroppen att jag bara står och stampar, att jag inte gör något, att jag inte kommer någonstans. Men samtidigt så är det precis det jag ska göra nu, bara vara, hämta nya krafter och lyssna inåt. Men det är svårt! Vill av iver börja mitt nya liv trots att jag inte vet hur det ser ut..

Dagens affirmation blev som följer:

"Jag litar på mitt livs flöde, och följer med dit det tar mej.

Om vi bara stannar upp en sekund och lyssnar på vår känsla - så tar oss i regel flödet till helt rätt plats. Det storslagna och universella flödet för oss, som en kvist i en bäck, dit vi ska  - om vi bara släpper taget, slutar försöka styra själv och litar på Universums kraft."

Så med det sagt så ska jag leka idag, låta tiden ha sin gång och bara vara med lite lekfullhet tillsammans med ett redigeringsprogram och mina fotografier. Allt kommer komma till mig när det är dags. Det vet jag! 

3 kommentarer:

Malou Thorman sa...

Hej
Känner igen dina ord. Det där att vara bubblande på insidan,lätt frustrerad, och ändå inte veta vad man ska göra!..
Jag upplever att det är då som det händer något. Det är ju väldigt sällan som något bara dyker upp, jag tror att mycket bearbetas och processas inom oss och sedan dyker upp som gubben i lådan med en insikt eller en idé.
Vänd på tanken vet ja! Låt ditt redigeringsprogram och fotografier vara det som är fokus och det som du ska ägna tid åt just nu. Ibland är det lätt att bli blind eftersom vi har en Tanke, en förutfattad mening, om vad det är som ska hända för att vi ska må bra. Det kanske redan har kommit till dig?!
Kram

Marie-Louise Nilsson sa...

Hej och tack för dina ord Malou, jag tror du har helt rätt i det du säger. Det kommer komma till mig när jag minst anar. :) Ha en fortsatt trevlig kväll. kram

Susanne sa...

Jag gjorde också testet =) Hade enbart "b" som svarsalternativ vilket slutligen stämde väl överens med hur jag känner det. Tack för tipset. Ska se nu om jag kan lämna min kommentar utan krångel. Skrev på ett annat inlägg men kunde bara lämna det med mitt namn och inte med någon länk till bloggen. Kram