måndag 16 januari 2012

Jag känner stor ödmjukhet mot livet.... och är på väg på en inre resa och börjar få känningar om vart det bär. Jag har fått rådet om att resa bort och bara vara med mig själv ett tag. Det måste undersökas och se om det går att lösa. Jag har börjat skriva ned tankar kring mina år som sjuk och sedan får tiden visa vad det blir av det. Om inte något annat så är det nyttigt att se på åren som en överskådlig karta och identifiera sådant som har varit av ondo och sådant som har varit av godo. För det goda glöms gärna, insikten om att ha åstadkommit en hel del bra saker både för mig och och andra under dessa år är viktigt. 
Jag upplever att jag börjar närma mig mitt sanna jag och att jag börjar bli vän med mig själv. Jag ser en utveckling hos mig självfrån att ha varit en uppskruvad pedantisk ytlig märkesfixerd shoppoholic som ansåg det viktigt att klättra på statusstegen. Ett "jag" som aldrig någonsin levde i nuet utan var alltid på väg till nästa uppdrag eller upplevelse. En person som inte var bottnad på något sätt och lyckan var långt ifrån henne. Till att börja utvecklas till ett "jag" som tar avstånd från allt vad status och prylar heter. Jag  upplever mig mer här och nu, jag upplever nuet med mina sinnen,  njuter av små ting och av glädjestunder som handlar om mänsklig kontakt och jag bottnar mer idag. Mitt liv är ett organiserat kaos men jag mår inte dåligt över det. Jag ser fram mot vad livet har att ge och att jag kommer hitta vägen som ger mig möjlighet att leva och livnära mig samtidigt som jag är sann, närvarande och jordad. 

Dagens citat: 
"Bästa sättet att vårda sig om framtiden är att vårda sig om nuet." Jon Kabat-zinn

6 kommentarer:

Susanne Löfgren sa...

Åh så bra! Jag lånar de orden! Kärlek och ljus!!! <3 <3 <3

Marie-Louise Nilsson sa...

Självklart, Susanne. <3 kram

LyckligaPraliner sa...

Vilken härlig känsla jag får inombords av att läsa här hos dig! :)

Jag återkommer! /Ann-Louise

Ninja sa...

Vi är av materia skapade att kunna glädjas åt det materiella, men det får inte bli det viktigaste i livet.

Susanne sa...

Kloka ord och fantastiskt citat!! Det är inte enkelt att leva som den där "fröken-duktig-perfekta-bruden"... Jag vet också och har det både uppåt och neråt i livet. Men ur det jobbiga och sorgsna så kommer alltid något positivt till slut. Ta hand om dig!! Kram

charliot.blogg.se sa...

Det är i nuet vid vi gör våra framtida val.
Blicka ej tillbaka och gör valen utan vad kan vi se i framtiden.

För mig har du alltid varit en människa som spridit glädje
omkring dig. Alltid glad och lätt till skratt.
Är det nu så att du inte känner igen dig så är det iaf min bild.
Kram hjärtat..