fredag 13 januari 2012

Kan du konsten att kunna vila?....
så skriver Maria Helander i sin blogg idag och jag rekommenderar verkligen att läsa hennes inlägg idag. Så nyttigt! Jag har genomskådat mig själv idag. Jag har försökt att botanisera i olika inspirerande bloggar den här veckan och har gjort det som jag alltid gör. Jag har drunknat i alla andras kloka sätt att hantera sin vardag. Ett väldigt effektivs sätt att undvika ta tag i min egen situation. Vad förväntar jag mig? Att jag helt plötsligt ska resa mig upp och ha tagit till mig alla andras erfarenheter och vara bra sedan? Nej, så enkelt är det inte. Jag måste göra jobbet, basta! Ska det vara så svårt? Ja, för mig är det svårt, för jag vet inte vart jag ska börja. 
Det jag har gjort den här veckan är att göra en plan om hur min träning ska se ut under veckorna och jag har promenerat och varit på ett danspass. 
Det jag gjort mer är att bestämma att jag ska ha en frihetsdag i veckan, där jag bara ska umgås med mig själv och göra sådant som jag mår bra av. Jag har inte bestäm dag ännu, lutar åt torsdag. 
Sedan har jag iakttagit hur jag har drunknat i andras bloggar och att jag är gränslös när det gäller hur mycket tid jag kan lägga på att inte göra något bra för mig själv. Tänk om jag lade ner lika mycket tid på att faktiskt göra sådant som är bra för mig. 

Dagens citat: "Livet tar oss alltid med överraskning och tvingar oss att gå mot det okända - även när vi inte vill, även när vi tror att vi inte behöver." Paulo Coelho

4 kommentarer:

Snusan sa...

TACK för dina fina ord i min blogg! :-) Jag önskar verkligen av hela mitt hjärta att du känner att det vänder snart! Om det är till någon tröst så hade jag många år i livet som var så mörka att jag inte minns mycket av dem alls. Det fanns tider då jag inte ens ville leva kvar. Å idag är jag en av de lyckligaste människor jag känner. det finns verkligen hopp! Kärlek värme glädje och ljus till dig! Kram! :-)

Marie-Louise Nilsson sa...

Tack Snusan, för dina ord. Dom stärker mig. Kram

Ninja sa...

Egen dag...en sådan har jag. Fredagar!

Marie-Louise Nilsson sa...

Underbart! Har du något namn på den dagen? :) kram