onsdag 3 oktober 2012

Medvetandes Skönhet Bor Inom Dig"På Jorden, för 114 miljoner år sedan, en morgon precis efter soluppgången: Den första blomman som någonsin funnits på vår planet öppnar sig för att ta emot solens strålar. Redan innan denna betydelsefulla händelse, som förebådade ett nytt steg i växternas evolution, ägde rum hade planeten varit täckt med vegetation i miljontals år. Den första blomman överlevde troligen inte särskilt länge, och blommor var säkerligen även fortsättningsvis sällsynta och isolerade företeelser eftersom omständigheterna sannolikt ännu inte var gynnsamma för en mera omfattande blomning  Men en dag hade blommans utveckling nått en kritisk tröskel, och plötsligt uppstod en explosion av färg och doft över hela planeten - om det hade funnits någon medveten varelse där som hade kunnat bevittna det. 

Mycket senare skulle de ömtåliga och doftande varelser som vi kallar blommor komma att spela en viktig roll i en annan arts medvetandeutveckling. Människorna skulle komma att bli allt mer lockande och fascinerade av dem. I takt med att människornas medvetenhet utvecklades var blommorna sannolikt det första de kom att värdesätta som inte hade något praktiskt värde för dem, det vill säga att de inte behövde dem för sin överlevnad. /- -/ Att se skönheten i en blomma kan väcka människor, om så bara ett ögonblick, och ge dem en upplevelse av den skönhet som bor i deras eget innersta och som är en del av deras sanna natur." (ur Eckhart Tolle "En ny jord- Ditt inre syfte" sid 11-12)

Ta hand om er och kom ihåg att Andas


4 kommentarer:

strandskatan sa...

Vilket härligt inlägg...
Hälsningar Halina

Kvinna i medelålderns tid sa...

Även om längesedan så känner man igen sig hos dig tack vare både vackra bilder och texter. Hoppas du mår väl <3

Elisabeth sa...

Så fint skrivet! Jag tyckte också mycket om denna bok som du blev inspirerad av. Vacker bild! Stor kram. Önskar dig en fin vecka.

Vida sa...

Vackert skrivet, jag stannar upp och andas in dagen vid dina ord.

Kramar